Målgruppe
8., 9. og 10. klassetrin
Omfang
2 lektioner
Påkrævet forberedelse
Læringsudbyttet af et LIVE-foredrag bliver størst, når eleverne forbereder sig inden. Ofte gør besøget et stort indtryk på eleverne, og mange vil få glæde ud af at bearbejde det efterfølgende.
Du vil modtage et elevark, når du booker et LIVE-foredrag, som består af refleksionsspørgsmål til eleverne før (ca. 10 min.), under og efter foredraget (ca. 20 min.).
Der er ikke nødvendigvis brug for særlige lokaler eller en foredragssal, blot der er en stol til alle elever. Foredragene foregår ofte i klasseværelser eller mindre fællesrum, hvor der er god mulighed for øjenkontakt og dialog.
Ambassadøren vil anvende PowerPoint og vise videoer. Det er derfor vigtigt, at der er tilgang til en projektor – gerne med lyd.
Vær opmærksom på, at de fleste ambassadører bruger kørestol. Der skal således være mulighed for at komme til/fra lokalet samt adgang til toilet. Lav på forhånd aftaler om de praktiske forhold med ambassadøren.
Som udgangspunkt bør højst to klasser deltage, pr. besøg. Er der mere end en klasse, skal de gerne være fra samme årgang.
Beskrivelse
Til et Sikker Trafik LIVE-foredrag møder eleverne en ambassadør, der selv har været i en trafikulykke og har fået varige mén. Ambassadøren fortæller bl.a. sin personlige historie, hvordan ulykken skete, hvordan den kunne være undgået og om at skulle leve et andet liv, end man have forestillet sig.
Ambassadøren er uddannet i at fortælle sin historie til unge og i at inddrage eleverne og få dem til at reflektere over deres egen adfærd i trafikken og blandt vennerne.
Foredraget kan både tænkes ind i den obligatoriske færdselsundervisning og i dansk eller samfundsfag under temaer som trafik(u)sikkerhed, etik, moral, venskab og ungdomskultur.