Kalundborg Kommune er forpligtet til at støtte unge i kommunen på vej til uddannelse eller job. Indsatsen retter sig mod unge i alderen 15-29 år, som har behov for støtte til at færdigøre deres uddannelse eller opnå beskæftigelse.
I overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse eller beskæftigelse er koordinering og støtte afgørende for at sikre, at den unge får den bedst mulige start på deres videre uddannelse eller karriere. Vi arbejder målrettet på at sikre en glidende overgang for de unge ved at skabe en sammenhængende indsats, der bygger bro mellem grundskoleuddannelsen og ungdomsuddannelserne samt arbejdsmarkedet.
KUI-indsatsen er tværgående i samarbejde med fagcentrene Børn og Familie og Voksenspecialenheden. Jobcentret har ansvaret for at sikre koordineringen af den samlede ungeindsats. Denne koordination spiller en central rolle i at sikre, at de unges behov bliver mødt på en helhedsorienteret måde.
Et styrket samarbejde på tværs af forskellige enheder er vigtig for at kunne tilbyde en koordineret indsats, der er målrettet den unges specifikke behov indenfor uddannelse og beskæftigelse. Formålet er at støtte den unge i deres uddannelsesplan gennem en tværfaglig, helhedsorienteret og sammenhængende indsats. Målet er, at flere unge gennemfører en uddannelse og/eller kommer i job. Dette opnår vi ved:
- At lave én fælles uddannelsesplan i samarbejde med den unge og eventuelt dennes forældre.
- At sikre en koordineret indsats i overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse/beskæftigelse.
- At sikre et styrket samarbejde på tværs af forskellige enheder, samt koordinering af arbejdet målrettet den unges behov indenfor uddannelse og beskæftigelse
Vi tilbyder også:
- Uddannelsesvejledning: Grundskoleelever får vejledning gennem Børn, Læring og Uddannelse, mens unge mellem 15-29 år får vejledning i jobcenteret. Denne vejledning er afgørende for at hjælpe de unge med at træffe informerede valg om deres fremtidige uddannelses- og karrieremuligheder.
- Virksomhedsrettet indsats: Kommunens virksomhedsrettede kontakt er samlet i Jobcentret. Det inkluderer opgaver som at finde praktikpladser for unge i erhvervsuddannelse og koordinere virksomhedspraktik. Denne indsats sikrer, at de unge får praktisk erfaring og mulighed for at afprøve deres færdigheder i virkelige arbejdssituationer, hvilket kan være med til at åbne døren til fremtidige jobmuligheder.