'Affaldsplan for Kalundborg Kommune 2023-2034' sætter målene for håndteringen af affald i Kalundborg Kommune i de kommende 12 år. I affaldsplanen er der formuleret temaer, indsatser og mål for affaldshåndteringen frem til 2034.
Affaldsplanen indeholder følgende temaer:
Affaldsplanen blev vedtaget i Kommunalbestyrelsen den 14. december 2022 og gælder fra den 1. januar 2023. Inden vedtagelse var affaldsplanen i otte ugers offentlig høring fra den 16. september til den 11. november 2022.
Læs mere her:
Affaldsplan for Kalundborg Kommune 2023-2034.
Bilag til affaldsplan - Kortlægning
I den nationale regulativdatabase NSTAR kan du finde Kalundborg Kommunes regulativer for husholdningsaffald og erhvervsaffald.
Find Kalundborg Kommune på den liste, der kommer frem, når du klikker på nedenstående links:
De gældende regulativer for husholdningsaffald og erhvervsaffald blev godkendt af Kommunalbestyrelsen den 14. december 2022. Inden vedtagelse var regulativerne i fire ugers offentlig høring fra den 4. oktober 2022 til den 1. november 2022.
Affaldsbeholderen kan placeres op til 40 meter fra skel mod vej, hvor renovationsbilen holder, hvis krav om standplads og adgangsvej overholdes. Tømningen sker fra affaldsbeholderens faste standplads, og affaldsbeholderen køres tilbage efter tømning.
Der skal være fri adgang til affaldsbeholderens håndtag.
Standpladsen og adgangsvejen dertil skal opfylde følgende krav:
Hvis du ikke kan opfylde kravene til standpladsen og adgangsvejen, skal du selv stille affaldsbeholderen ud til vejen senest kl. 6.00 på tømmedagen.
Du skal som husejer sørge for, at beplantningen langs din ejendom ikke er til gene. Renovations- og brandbiler skal kunne komme frem.
I sommerhusområder er det ofte et problem for renovations- og brandbiler at komme frem ved manglende beskæring, og chaufføren har svært ved at se i sidespejlene, når han bakker.
Manglende beskæring kan være årsag til, at du selv eller øvrige ejendomme på vejen ikke får afhentet jeres affald.
Det er den enkelte grundejer, der skal sørge for, at beplantningen langs egen ejendom ikke er til gene for trafikken.
Den typiske sommerhusvej er anlagt som grusvej med rabat i begge sider. Rabatten er en del af vejarealet og bør være fri for beplantning, således at der er vigeplads for både gående og kørende trafik.
Det er en god idé at beskære beplantningen i skellinjen mod vejen mindst en gang årligt. Vær opmærksom på, at der som minimum bør være 4,5 meters fri højde over vejarealet. Vejbredden skal være 5 meter, dog højst fra skel til skel.
Læs mere om Beskæring af beplantning og renholdelse af stier og fortove.
Som grundejer skal du hjælpe skraldemanden, når det sner. Du skal bl.a. sørge for lys og for at vejen til din affaldsbeholder er ryddet for sne.
Der skal være lys og ryddet til affaldsbeholderen.
Måske har du oplevet, at din affaldsbeholder ikke er blevet hentet eller tømt. Det kan være, fordi der mangler lys på din adgangsvej eller fordi det har været glat på grund af sne eller is.
Husk, at du skal sørge for, at der er lys på hele adgangsvejen og ved affaldsbeholderen, så skraldemanden kan se, hvad han laver.
Det er din pligt som grundejer at rydde for sne og gruse eller salte for is, så skraldemanden kan komme sikkert hen til affaldsbeholderen.
Indgangs- og adgangsvej til affaldsbeholderen, samt pladsen omkring affaldsbeholderen skal også ryddes for sne og gruses eller saltes. Det er også vigtigt, at låget er ryddet for sne.
Du skal rydde for sne og gruse eller salte så hurtigt som muligt, efter det har sneet, eller hvis der pludselig bliver glat. Det er vigtigt, at sneen ikke får lov til at blive sammentrådt til is.
Du skal som grundejer rydde for sne og glatførebekæmpe i tidsrummet 07.00 til 22.00.
Hvis du ikke kan sørge for lys eller rydde adgangsvejen for sne/is, kan du sætte affaldsbeholderen op til nærmeste offentlige vej dagen før afhentning.
Du kan også finde gode råd og vejledning på kampagnesiden om snerydning hos Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros.
Hvis du har bygget nyt parcelhus, sommerhus eller flerfamilieboliger, skal boligerne tilmeldes den kommunale affaldsordning.
Tilmelding til affaldsordning/dagrenovation enfamilie huse.
Tilmelding til affaldsordning/dagrenovation flerfamilie huse, institutioner og virksomheder.
Parcel- og sommerhusejere skal anvende én plastbeholder med to rum til henholdsvis rest- og madaffald. Der kan vælges mellem størrelserne 190 l, 240 l og 370 l.
Derudover kan der anvendes ekstra plastbeholdere til madaffald og restaffald, som er med ét rum.
Madaffald: Ekstra plastbeholdere findes i størrelserne 190 l og 240 l.
Restaffald: Ekstra plastbeholdere findes i størrelserne 190 l og 240 l og 370 l.
Ejere af flerfamilieejendomme kan vælge plastbeholdere. Der skal vælges plastbeholdere til både rest- og madaffald.
Plastbeholdere med to rum findes i størrelserne: 190 l, 240 l og 370 l.
Plastbeholdere med ét rum til madaffald findes i størrelserne: 190 l, 240 l.
Plastbeholdere med ét rum til restaffald findes i størrelserne: 190 l, 240 l og 370 l, 660 l og 770 l.