På denne side kan du finde svar på ofte stillede spørgsmål
På denne side kan du finde svar på ofte stillede spørgsmål
Adgangsvejen fra skel til affaldsbeholderen skal opfylde følgende krav:
Kan du opfylde kravene kan skraldemanden hente din beholder op til 40 meter fra skel mod vej, hvor skraldebilen holder.
Kan du ikke opfylde kravene, skal du stille affaldsbeholderen ud til vejen senest kl 6.00 på tømmedagen.
Læs mere om regler fra adgangsvej i kommunens Regulativ for husholdningsaffald.
Det er ikke tilladt at afbrænde affald – dog må der afbrændes haveaffald og rent, tørt træ i følgende tilfælde:
Det er ikke tilladt at afbrænde haveaffald i byzone og sommerhusområder. Det vil sige, at muligheden for afbrænding af haveaffald i perioden 1. december til 1. marts ikke gælder for byzone og sommerhusområder.
Vær opmærksom på, at der gælder særlige vilkår for afbrænding af bål. De vilkår kan du se i Kalundborg Kommunes regulativ for husholdningsaffald § 23.3.
Du kan læse mere om reglerne for ordning for haveaffald og ordning for afbrænding af haveaffald i Kalundborg Kommunes regulativ for husholdningsaffald §§ 22 og 23.
Kalundborg Kommunes regulativ for husholdningsaffald finder du her.
Kalundborg Kommune stiller ikke længere krav til brug af bioposer til bioaffald. Det er nu op til kommunens borgere selv at vælge og anskaffe køkkenposer til deres bioaffald, eksempelvis almindelige indkøbsposer, plastposer på rulle, mm.
Dette skyldes, at det bioaffald, kommunen indsamler, nu bliver behandlet på et anlæg, der kan sortere plastposerne fra til genanvendelse.
Det er dermed ikke længere muligt at afhente bioposer og biospande på biblioteker mm. ligesom der fremover ikke vil blive uddelt bioposer ved husstanden.
Bioaffaldet skal fortsat afleveres i poser lukket med knude.
Skraldebilen, der tømmer din beholder til rest- og madaffald, har to rum tilsvarende rummene i beholderen. Affaldet er dermed fortsat adskilt i bilen. Restaffaldet bliver derefter kørt til forbrænding og madaffaldet bliver kørt til et bioanlæg.
Skraldebilen, der tømmer din beholder til metal/plast og papir/karton, har to rum tilsvarende rummene i beholderen. Affaldet er dermed fortsat adskilt i bilen.
I Kalundborg Kommune skifter vi nu navnet på vores grønne fraktion 'bioaffald' og kalder det fremadrettet 'madaffald'. Dette gør vi som en del af regeringens ønske om ensretning på affaldsområdet i hele landet.
Fraktionen omfatter de samme typer affald som hidtil. Det vil sige, at det affald du hidtil har sorteret som 'bioaffald', er det samme affald, du skal sortere som 'madaffald'.
Piktogrammet er ligeledes nøjagtig det samme.
For yderligere information om sortering kan du se vores sorteringsvejledning.