Kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune havde i budgetaftalen for 2019-2022 afsat 14 millioner kr. til lokalsamfundenes 'Få det fikset'-pulje.
12 millioner kr. blev fordelt til 22 byområder, og 2 millioner kr. blev afsat til landdistriktsudvalget til brug i byer med færre end 200 indbyggere og landdistrikter.
De 22 byområder og landdistriktsudvalget bestemte inden for aftalens rammer, hvad der skulle ske med pengene.
Borgerne har nået at bruge i alt 10,4 millioner kroner på at realisere en række forskellige anlæg, forbedringer og udvidelser, som fremmer og udvikler det lokale fællesskab i byområderne.
I afsnittet nedenfor kan du få et indblik i projekterne i Høng, Bjergsted og Tømmerup.
Høng
Høng har fået tildelt 1.000.000. kroner i første runde af Få det fikset.
Aktionsgruppen i Høng har i samarbejde med lokalsamfundet brugt pengene på flere forskellige projekter, som har til formål at gøre Høng by endnu mere attraktiv.
Pengene er blandt andet blevet brugt på at bygge et uderum ved Høng Bibliotek, etablere nye legefaciliteter i Kultur og Bevægelsespark Høng og etablere et udfordrende Mountainbikespor i Høng skov.
I filmen nedenunder kan du møde Torben Kofoed, som har været tovholder på projekt mountainbikespor.
Han fortæller om processen, den frivillige indsats, og hvordan Få det fikset-puljen giver borgerne medbestemmelse.
Bjergsted
Bjergsted har i første runde fået penge via puljen til landdistriktsområderne.
De aktive borgere i Bjergsted har besluttet at bruge pengene på at etablere et hyggeligt fællesområde med shelter, bålplads, pizzaovn og nye borde/bænkesæt rundt omkring i landsbyen.
Heidi Frier har været med til at etablere pizzaovnen og borde/bænkesæt.
I filmen nedenunder fortæller hun, hvor vigtigt det er, at borgerne udnytter den her mulighed for at sætte deres præg på udviklingen af det område, de bor i.
Spangsbro/Kåstrup
Spangsbro/Kåstrup har fået 500.000 kroner i første runde af Få det fikset-puljen.
I den lokale aktionsgruppe blev de enige om at bruge 400.000 kroner af puljen på at etablere en multibane ved Tømmeruphallen og de sidste 100.000 kroner skal gå til andre mindre projekter i området.
Multibanen har til formål at skabe et samlingspunkt for alle, der bor i området.
Søren Gammelby sidder i den lokale aktionsgruppe, og han forklarer i videoen nedenunder, hvordan man kan søge yderligere finansering i landsdækkende fonde, når man har større idéer, som ikke kan dækkes af Få det fikset-puljen.