Den massive erhvervsvækst inden for især life science og industri, har gjort Kalundborg til en uddannelsesby, der sætter tydelige aftryk på landkortet.
På få år er både Professionshøjskolen Absalon, Maskinmesterskolen, Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Det kongelige akademi (Arkitektskolen) og Københavns Universitet (KU) kommet til byen med tilbud om attraktive studiemuligheder i tæt samarbejde med især byens life science virksomheder. Og antallet af studerende på videregående uddannelser nærmer sig hastigt 1000.
Et stenkast fra Biotekbyens station, er der ydermere etableret et uddannelses- og forskningscenter med topmoderne faciliteter, der bl.a. anvendes af specialestuderende inden for STEM-området (Science, Technology, Engineering og Mathematics).
Hvad kan jeg blive i Kalundborg?
På Professionshøjskolen Absalon kan du uddanne dig til diplomingeniør i bio- eller maskinteknologi eller tage erhvervsakademiuddannelsen til laborant.
Maskinmesterskolen afdeling i Kalundborg tilbyder professionsbachelor-uddannelsen til maskinmester og efterfølgende karrieremuligheder som bl.a. fremtidens tekniske ledere.
Danmarks Tekniske Universitet (DTU) udbyder, i tæt samarbejde med førende industrivirksomheder i kommunen, en international MSc i Biomanufacturing
Det Kongelige Akademi har startet en helt ny arkitektuddannelse med fokus på bæredygtig byudvikling og grøn omstilling.
Og fra 2024 kan du i Kalundborg tage en 2-årig kandidat i Biosolutions under Københavns Universitet (KU). En uddannelse, der giver solid viden om bæredygtige løsninger og teknologier til fremtidens biobaserede produkter.
Uddannelses- og forskningscentret Helix Lab styrker samarbejdet mellem forskning og industri. Blandt andet gennem sit tilbud til specialestuderende, der tilbydes 5-12 måneders ophold inkl. gratis studiebolig og adgang til forskningsfaciliteterne.
Ønsker du efter- og videreuddannelse, er det allerede nu muligt at tage diplom- og akademiuddannelser på Professionshøjskolen Absalon og yderligere efteruddannelsesmuligheder er på vej fra både KU, DTU og RUC.
Ud over rækken af videregående uddannelsesinstitutioner, findes der et bredt udbud af erhvervsuddannelser, der også åbner op for lokale karrieremuligheder, uanset om du kommer lige fra grundskolen eller har været på arbejdsmarkedet i mange år. Læs mere om ungdomsuddannelser her.
Så, uanset om du vil være diplomingeniør, bioanalytiker eller arkitekt, så har du mulighederne i Kalundborg. Og når du læser din videregående uddannelse her, sker det i et internationalt miljø med studerende fra hele verden. Her bliver du en del af et stærkt netværk; for alting er tæt på – vi er en relativt lille studie by med et aktivt studiemiljø og en ambition om at ville gøre en forskel for fremtiden, især når det kommer til bæredygtighed.