I Kalundborg Kommune er der i alt 9 havne:
5 kommunale havne:
og derudover:
5 kommunale havne:
Havnsø havn ligger i den sydlige del af Nekseløbugten, tæt på det fredede Vesterlyng. Havnen er en kombineret fiske-, færge- og lystbådehavn, med 250 faste lystbådepladser. Havnsø havn har fået tildelt Blå Flag.
Havnen var et lille fiskerleje først i sidste århundrede. Senere kom den første mole og en læmole, hvor blandt andet færgen til Sejerø lagde til. Gæstesejlere kan placere sig langs molen i det inderste bassin eller på frie pladser.
Området omkring havnen omfatter blandt andet et stort sommerhusområde, så der er liv om sommeren. Omkring havneområdet findes en købmand, hvor man kan proviantere, samt flere caféer og restauranter, hvor man kan spise.
Fra Havnsø går der færger til den fredede Nekselø og til den lidt større ø, Sejerø.
Havnsø havn råder over 2 beddinger, der ligger ved Havnsø Bådværft.
For optagning på bedding, bestilles tid hos havnefogeden.
Slæbestedet ligger ved beddingerne og Havnsø Bådværft. Her har du mulighed for at sætte sin båd ud og tage den op under gode forhold.
For benyttelse af slæbestedet købes dags- eller årskort på havnekontoret.
Anmodning om fast bådplads skal rettes til havnefogeden.
Såfremt der på ansøgningstidspunktet ikke er ledige pladser i havnen, vil du blive optaget på venteliste, og tildeling af bådplads vil ske i den rækkefølge du står opført på ventelisten.
Ventelister er offentliggjort på opslagstavlen på havnekontoret.
Ved tildeling af bådplads bliver der taget hensyn til den bådstørrelse, hvormed man er tilmeldt ventelisten.
Ved optagelse på venteliste indbetales årligt gebyr efter gældende Havne- & Brotakster. Gebyret betales forud og følger kalenderåret 1/1 - 31/12. Udebliver betaling, slettes man fra ventelisten.
Nekselø havn ligger meget smukt. Den er meget lille og med få pladser. Havnen har ingen faciliteter, kun toilet og vand. Ved anløbsbroen er der en fantastisk børnevenlig strand.
Passagerlyet er blevet til i samarbejde mellem beboerforeningen på Nekselø og Kalundborg Kommune. Ideen om huset er opstået ud fra et længe næret ønske om at give mulighed for læ for vejr og vind til færgepassagerer og andre besøgende på øen. Huset er åbent for offentligheden, og det vil både blive benyttet til kultur- og naturformidling, danne udgangspunkt for guidede ture og kunne benyttes af øens beboere til sammenkomster.
Huset er opført af Kalundborg Kommune med økonomisk støtte fra Landdistriktspuljens Ø-støtteordning og LAG Småøerne.
Nekselø ligger i det område af Danmark, der er rigest på solskinstimer og fattigst på regn.
Nekselø er en dejlig, naturskøn ø. Mange siger, at Nekselø er Danmarks smukkeste ø. På Nekselø er der en helt unik natur med sjældne blomster og dyr og 2 skønne trampestier, der bringer der rundt om øen.
På grund af den særprægede natur har hele øen været fredet siden 1951.
Røsnæs Havn kaldes også Nyby Havn.
Den blev anlagt i begyndelsen af anden verdenskrig for at holde beskæftigelse til egnens befolkning, så de undgik at blive sendt til Tyskland.
Tanken var, at egnens fiskekuttere ville flytte fra Kalundborg til Nyby, fordi det ville være lettere at komme ind med fangsten her end at skulle sejle gennem Kalundborg Fjord. Men det slog aldrig rigtigt an, fordi de fleste fiskere boede i Kalundborg.
Der blev ellers både bygget auktionshus og ansat forretningsfører, og omkring 1950 blev vejen fra Ulstrup til Nyby gjort bredere og asfalteret.
I dag sejler kun ganske få erhvervs- og nogle fritidsfiskere ud fra havnen, men en del lystsejlere benytter den i sommerperioden.
Indløbet er 16 m bredt, og skibe, der går ind i havnen, må højst være 20 m lange, 8 m brede og 2,5 m dybe.
Sejerø har alt hvad en "feriehungrende" familie kan ønske sig: Dejlige strande med frisk og klart vand, en luft som opleves skærende ren, og frem for alt en atmosfære, som man vel kun kan møde på en ø.
Sejerø har masser af seværdigheder og ferieoplevelser.
Tæt op af lystbådehavnen ligger færge- og fiskerihavnen. Her er det muligt at købe friske fisk, når fiskerne kommer ind fra havet.
På havnen findes vaskeri, grill, grill-plads og legeplads.
Ca. 1 km fra havnen ligger Sejerby, med Dagli'brugsen, cykeludlejning, Sejerø købmandsmuseum og Kulturhus.
Anmodning om fast bådplads skal rettes til havnefogeden.
Ved tildeling af bådplads bliver der taget hensyn til bådstørrelsen. Der er p.t. ingen venteliste til bådplads i Sejerø havn.
Kalundborg Vesthavns område strækker sig fra øst mod vest fra det tidligere færgeleje langs sydsiden af det bebyggede areal, derefter langs stikvejens østrlige side op til Vestre Havnevej videre mod vest til ydrekanten af havnens vestligste bro.
Anmodning om fast bådplads skal rettes til havnekontoret.
Såfremt der på ansøgningstidspunktet ikke er ledige pladser i havnen, vil du blive optaget på venteliste, og tildeling af bådplads vil ske i den rækkefølge du står opført på ventelisten.
Ved tildeling af bådplads bliver der taget hensyn til den bådstørrelse, hvormed man er tilmeldt ventelisten.
Ved optagelse på venteliste indbetales årligt gebyr efter gældende Havne- og brotakster. Gebyret betales forud og følger kalenderåret 1/1 - 31/12. Udebliver betaling, slettes man fra ventelisten.
og derudover:
Kalundborg Havn er en af Danmarks største trafikhavne og Sjællands korneksporthavn. Kalundborg Havn udgør sammen med de to private havne, Statoil Raffinaderiets havn og Asnæsværkets havn ét samlet havnekompleks, hvis samlede godsomsætning er på 10,2 mio. tons, og hvis anløbsantal er blandt Danmarks største. Kalundborg Havn er Sjællands dybvandshavn.
Samspillet mellem de tre havne giver disse en særlig national betydning, som Kalundborg Kommune vil arbejde på at fastholde og understøtte. Den særlige betydning understreges af, at Kalundborg Havn er den eneste offentlige dybvandshavn i Region Sjælland med potentiale for betydelige fysiske udvidelser, og den er samtidig en vigtig vej ind i Øresundsregionen.
Kommunalbestyrelsen ønsker, at Kalundborg Havn fortsat skal være en erhvervshavn af national betydning, og derfor skal en attraktiv byudvikling ved og omkring havnen ske under hensyntagen til havnens udviklingsbehov.
Havneområdet er 2020 udvidet med etableringen af Kalundborg Ny Vesthavn, der omfatter bl.a. en udvidelse af havnens arealer med 600.000 m2, hvorved havnekapaciteten øges betragteligt.
Takster for anløb, lastning og losning, arealafgifter og lignende er fastsat i Havne- og brotakster