Grønbroget tudse (Bufo viridis) er 6-9 cm lang og ligner en skrubtudse, men har flottere farver: Den er lysegrå til olivengrå med store, grønne, bugtede pletter med sort kant. Unge tudser tager myrer, små biller og andre småinsekter. De voksne tager myrer, biller, myg, sommerfuglelarver og tusindben. Den grønbrogede tudse yngler i mange forskellige slags vandhuller, de skal blot være solbeskinnede og ikke have ret megen bevoksning langs bredden.
Grønbroget tudse har en sydøstlig udbredelse i Danmark: Den findes på flere både større og mindre danske øer, men mangler helt i Jylland. Den er gået meget stærkt tilbage, og flere steder er den helt forsvundet. På Fyn og på Sjælland findes den nu kun ganske få steder. I Kalundborg Kommune er Grønbroget tudse mest talrig på Nekselø, men den findes også på spidserne af Røsnæs og Asnæs.
Biltrafik er en større trussel for Grønbroget tudse end for andre padder, fordi den oftere søger føde på asfalterede arealer. Mange vandhuller nær bebyggelse er desuden blevet ødelagt af forurening med møddingsaft og kloakvand, og mange gadekær er før i tiden blevet omdannet til branddamme med lodrette cementkanter.
Grønbroget tudse er vurderet som ikke truet (LC) på den danske rødliste.