
Det bliver et partnerskab bestående af Ørsted, Equinor og Nordsøfonden, der har vundet udbuddet omkring mulig lagring af CO2 i undergrunden under store dele af Kalundborgområdet.
Det er et led i arbejdet med at reducere atmosfærens indhold af CO2, hvor man indfanger og lagrer CO2 – populært kaldet CCS (Carbon Capture & Storage).
”Allerede efter sommerferien indleder vi en række informationsmøder om projektet. I første omgang skal det undersøges om undergrunden under Kalundborgområdet opfylder alle de kriterier, der skal opfyldes for at lagre CO2. Det arbejde kan tage fem-seks år, og består af meget grundige undersøgelser. Det er resultatet af de undersøgelser, der afgør om der fra omkring 2030 bliver sat egentlige aktiviteter i gang. Men allerede nu indleder vi en dialog med borgere, lokalt erhvervsliv, projektpartnerskabet og en lang række andre interessenter,” forklarer direktør i Kalundborg Kommune, Michel van der Linden.
I første omgang vil efterforskningen indebære bl.a. seismiske undersøgelser og prøvetagning af forskellige jordlag og injektion af vand på to steder i området, som endnu ikke er udpeget. Ved bl.a. at tage prøver af jordlag og pumpe vand ned i undergrunden, tilegner projektet sig viden om undergrundens struktur og kan dermed vurdere, om det giver mening at lagre CO2 her.
Energistyrelsens afholder et online-orienteringsmøde den 27. juni kl. 17.30 om efterforskningstilladelserne, så hold øje med Energistyrelsens hjemmeside. Her vil der blive lagt mere information og link ud snarest muligt. Bemærk, at mødets formål er at give en kort orientering om lagring af CO2 og processen for lagring på land. Der vil være mulighed for at stille skriftlige spørgsmål under mødet.
Der vil desuden blive holdt borgermøder i de aktuelle områder. Det sker på den anden side af sommerferien.
Man kan også læsere mere på siden Fra udledning til undergrund og den aktuelle side om projektet i Kalundborgområdet.