Fransk bredpande (Pyrgus armoricanus) er en af de sjældneste dagsommerfugle i Danmark. Den ligner meget sin artsfælle, spættet bredpande, men er lidt større og har mere udflydende pletter på bagvingerne.
Fransk bredpande er en varmekrævende art, som i Kalundborg Kommune har sin nordligste forekomst i Europa: Den findes på sydskrænterne af Røsnæs, men har i de seneste år spredt sig til arealer i østenden af Saltbæk Vig og til Eskebjerg Vesterlyng.
Fransk bredpande bevæger sig typisk i lav højde henover jordoverfladen, hvor mikroklimaet er varmest, og den fouragerer på blomster af f.eks. ranunkel, kællingetand og knopurt. Sommerfuglen lægger sine æg på bladundersiden af især knoldet mjødurt og soløje, og højst en centimeter over jordoverfalden.
For at sommerfuglen fortsat skal kunne eksistere på de ovennævnte lokaliteter er det meget vigtigt at der er optimal naturpleje: Vegetationen må ikke blive for høj, for kommer der skygge og kølighed ved jordoverfladen forsvinder arten. Omvendt skal der heller ikke græsses for hårdt, så kan vækstbetingelserne for larvernes værtsplanter ødelægges. Det er også en forudsætning at der ikke under nogen omstændigheder sker gødskning på lokaliteterne.
Fransk bredpande er vurderet som Kritisk truet (CR) på den danske rødliste.