Oversigt/kort over veje i Kalundborg Kommune
Oversigt/kort over veje i Kalundborg Kommune
I forbindelse med behov for asfaltrenovering, planlagte ledningsarbejder, ønske om øget trafiksikkerhed og visuelle forbedringer på Holbækvej i Kalundborg, har Kalundborg Kommune iværksat et projekt for renovering af vejforløbet.
Den 31. maj 2018 blev der afholdt borgermøde. Se oplæg til borgermøde og stikordsnoter fra borgermødet. Der er udarbejdet skitseprojekt, som omhandler 3 strækninger:
1 Eksisterende oversigtsplan, strækning 1, 2 og 3
2 Skitseforslag oversigtsplan uden parkering, strækning 1, 2 og 3
3 skitseforslag oversigtsplan med parkering strækning 1, 2 og 3
4a Skitseforslag del af strækning 1
4b Skitseforslag del af strækning 1 og 2
4c Skitseforslag del af strækning 2
4d Skitseforslag del af strækning 2 og 3
4e Skitseforslag del af strækning 3
Renovering af strækning 2 og 3 er afsluttet.
Renovering af strækning 1 afventer politisk beslutning om gennemførelse.
Formålet med retningslinjerne er at skabe nogle fælles "spilleregler" for vores brug og færden, så vi kan sikre attraktive og velfungerende veje, byrum og grønne områder i Kalundborg Kommune.
Kommunalbestyrelsen vedtog 29. april 2020 ”Pesticidhandleplan for kommunalt ejede arealer - April 2020”. Der arbejdes fortsat arbejdes mod en afvikling af pesticidanvendelsen på de offentlige arealer som aftalt i ”Kommuneaftalen”. Det grundlæggende princip er, at der kun undtagelsesvist anvendes pesticider. Af planen fremgår en række mål og indsatser.
Pesticidhandleplanen omfatter som udgangspunkt alle arealer, som kommunen driver. Det omfatter:
Til kommunale arealer hører også kommunens arealer uden for kommunegrænsen for eksempel feriehuse samt bortforpagtede arealer uden for kommunegrænsen.
På kommunevej
På privat fællesvej
På landet
På landet er du som vejberettigede friholdt for pligten til snerydning og glatførebekæmpelse, idet du dog skal sørge for, at vejen er fremkommelig, hvis du ønsker offentlig service.
I sommerhusområder
Her gælder det samme som for på landet.
Hvis det sner meget, og vejene er præget af isslag, bør du som udgangspunkt undgå at køre i bil. Vær opmærksom på, om politiet eller DMI i de situationer fraråder ‘al unødvendig udkørsel’ eller ligefrem ‘al udkørsel’. Bliver du alligevel nødt til at køre i ekstremt vintervejr, er det vigtigt, at du:
Du kan finde mere information i Kalundborg Kommunes Regulativ for vintervedligeholdelse
Alle skal kunne færdes på byens veje, fortove og stier uden at blive generet af udhængende grene eller brede hække. Tænk på de svagtseende, handicappede og trafikanter med barnevogne.
Læs mere om beskæring af beplantning og renholdelse af stier og fortove
Kalundborg Kommune har indgået aftale med firmaet Pankas A/S om vedligeholdelse af en del af vejene i kommunen. På firmaets hjemmeside kan du se en oversigt over hvilke veje i Kalundborg Kommune, som er planlagt til at blive vedligeholdt den kommende tid.
Funktionskontrakt
Funktionskontrakten med Pankas A/S løber fra 2011 til og med 2025. Kontrakten omfatter vedligeholdelse af 636 km kommunale veje og stier, primært uden for byzone.
I en funktionskontrakt er det vejens tilstand (huller, revner, sætninger mv.), der er afgørende for, om der skal lægges ny asfalt.
Ved en funktionskontrakt overdrages forpligtigelsen og ansvaret for at vedligeholde vejnettet.
Pankas sørger for:
Der er fortsat opgaver, som kommunen selv skal udføre. Det gælder fx regulering og afhøvling af rabatter, kantstens-, fortovs-, sti- og skiltearbejder.
Rabatarealerne ved offentlige veje slås to gange årligt, henholdsvis forår og i sensommeren.
Om foråret slås med 1 skår, og i sensommeren slås i fuld bredde dog maks. 4 skår.
Derudover foretages rabatslåning i nødvendigt omfang i forhold til trafiksikkerhed.
Slåning ud for frøgræsmarker
Kalundborg Kommune slår i maj/juni vejenes sidearealer langs marker med frøafgrøder, og arealer der er bestemt til udlæg med denne type afgrøder næste år.
Hvis du har frøgræsmark, som grænser op til offentlig vej i kommunen og du ønsker slåning af det tilstødende rabatareal, skal du inden 1. maj indmelde det til Kalundborg Kommune med følgende oplysninger:
Oplysningerne kan sendes via mail til: dto@kalundborg.dk eller med almindelig post til Kalundborg Kommune, Vej og Park, Holbækvej 141B, 4400 Kalundborg.
Vigtigt: Rabatarealet skal være ryddet for sten o.lign. Grundejer er ansvarlig for eventuel beskadigelse af kommunens klippemateriel, hvis skaden skyldes, at der er oplagt sten, tråd eller lignende i rabatarealet.
Kalundborg Kommune sørger for løbende eftersyn og reparationer på de kommunale veje. Der kan dog stadig opstå mangler og akutte skader, som ikke opdages ved vejtilsynet.
Beboere og trafikanter i lokalområdet er de første som opdager fejl og mangler. Vej og Park vil derfor meget gerne have besked.
Fejl og mangler vedrørende gadebelysning samt signalanlæg kan anmeldes via Giv et praj
Nogle arrangementer kræver kommunens tilladelse, både i forhold til benyttelse af offentligt areal, midlertidig opsætning af skilte og plakater, benyttelse af højtaleranlæg samt opstilling af scene og/eller telt.
Brug af lydanlæg kræver tilladelse i henhold til miljølovgivningen, og opstilling af scene og telt kan kræve byggetilladelse. Hvis disse ting fremgår af ansøgningsskemaet, sørger Vej og Park for at ansøgningen videresendes til relevante instanser.
Zoom ind på oversigtskortet og se hvor der graves i vejen, hvor der er planlagt motionsløb, cykelløb, gadefest, cirkus og så videre. Før musen hen over de enkelte aktiviteter og se hvornår, hvor længe og hvem der er ansvarlig for de enkelte aktiviteter.
I vores vurdering af adgangens udformning og placering, indgår der følgende overordnede forhold:
Ansøgning om adgang - Hvad skal du gøre?
Adgang fra vejen til din grund kræver kommunens tilladelse. Det er bestemt i vejloven §49 og privatvejsloven §62.
Det skal du være opmærksom på
Ved anlæg af ny indkørsel eller udvidelse af en eksisterende på offentlige eller private fællesveje, gælder følgende:
Hvad koster det?
Det er gratis at søge og få en tilladelse, men du skal selv betale for at få arbejdet udført og stå for aftale med en entreprenør.
Sådan ansøger du
Du ansøger ved at sende en mail med din ansøgning til vej@kalundborg.dk.
Er du kommet til skade, eller er din bil eller cykel blevet beskadiget på grund af eksempelvis huller i vej, fortov, sti, eller fordi Kalundborg Kommunes veje er sne-eller isglatte, kan kommunen ifalde erstatningspligt.
Der skal være tale om forsømmelse, før kommunen ifalder erstatningspligt. Ifølge dansk ret medfører hændelige uheld ikke erstatningspligt, hvorimod mangelfuldt tilsyn eller, hvis kommunen undlader at udbedre kendte skader og fejl, kan føre til erstatningspligt.
Kommuner kan kun udbetale erstatning, hvis der foreligger et ansvarsgrundlag.
Læs mere om uheld og hvordan du anmelder skade her
I Kalundborg Kommune varetages den kollektive bustrafik af Trafikselskabet Movia.
Her kan du læse Kalundborg Kommunes Parkeringsbekendtgørelse
Alle bilister opfordres derfor til at være opmærksomme på parkerings- og standsningsforbud i kommunen og sætte parkeringsskiven ved ophold på tidsbegrænsede parkeringspladser.
Hvis du skal til Samsø fra Kalundborg, og skal have bilen stående i Kalundborg, kan du her se hvor der i nærheden er tidsubegrænset parkering (angivet med blå).
Generel dispensation til kørsel (ikke parkering) kan udstedes til personer der kan dokumentere, at de har rådighedsret til en bestemt p-plads, hvortil der kun kan køres via gågaden.
Ansøgning om parkerings- og køretilladelse i Kordilgade
Såfremt en arbejdsopgave ikke kan udføres indenfor den tilladte varetilførselstid mandag-fredag kl. 6.00 – 12.00, lørdag kl. 6.00 – 9.00, kan der udstedes en midlertidig kørsels- og parkeringstilladelse. Det kan eksempelvis være:
Tilladelse omfatter det tidsrum, i hvilket arbejdet pågår.
Ved ansøgning oplyses:
Ansøgning om midlertidig parkerings- og køretilladelse
På veje må der kun opsættes godkendte færdselstavler. Skilte med gadenavn og husnumre er ikke færdselstavler
Hvis du ser et skilt, der er beskadiget, må du meget gerne give besked til Vej og Park via Giv et praj
Trafikken måles kontinuerligt og ad hoc på vejene i Kalundborg Kommune.
Du kan se de steder hvor der er gennemført registreringer af trafikken siden 2017 (plus enkelte registreringer fra tidligere år). Nye tællinger tilføjes automatisk så snart data er hjemtaget og kvalitetssikret. Registreringer af trafikken sker anonymt.
På kortet kan du se:
Har du brug for mere detaljerede oplysninger om trafikken, til brug for eksempelvis støjberegninger eller vejslidsoplysninger, så kontakt Vej og Park.