Er du over 75 år, tilbyder Kalundborg Kommune et forebyggende hjemmebesøg.
Den forebyggende medarbejder kan hjælpe dig, med at afklare de spørgsmål du har, om at leve et sundt og aktivt seniorliv.
Er du over 75 år, tilbyder Kalundborg Kommune et forebyggende hjemmebesøg.
Den forebyggende medarbejder kan hjælpe dig, med at afklare de spørgsmål du har, om at leve et sundt og aktivt seniorliv.
Er du indenfor nedenstående aldersgrupper, tilbyder Kalundborg Kommune et forebyggende hjemmebesøg.
Du vil automatisk modtage et forebyggende tilbud i det år du fylder 75.
Et forebyggende hjemmebesøg er et tilbud, og du kan til enhver tid takke nej. På trods af afslaget er det altid muligt, at modtage et besøg på et senere tidspunkt.
Du modtager et brev hvor vi inviterer til en telefonisk samtale. I samtalen vil vi bl.a. tale med dig om, hvordan du kan bevare din livskvalitet, og leve et aktivt seniorliv med så stor en selvstændighed som muligt.
Ud fra samtalen kan vi i fællesskab snakke om, hvilke tilbud der passer til dig.
Som udgangspunkt bliver du inviteret til en seniorcafé en gang om året. Her vil de forebyggende medarbejdere i Kalundborg Kommune deltage.
Seniorcaféerne er kollektive arrangementer med generelt indhold eller temaer, om nye muligheder og udfordringer, der kan komme i hverdagslivet mens man bliver ældre.
Hvis du ikke har mulighed for at være med på en seniorcafé, så er det også muligt at få et forebyggende hjemmebesøg.
Du modtager et forebyggende tilbud i din e-boks eller postkasse.
Samtalen tager udgangspunkt i dine behov. Emnerne kan være:
Den forebyggende medarbejdere kan give støtte, viden og rådgivning.
Den forebyggende medarbejdere kan også bruges efter besøget til at få afklaret spørgsmål.
Den forebyggende medarbejder har ingen bevillingskompetence. Dvs. at det ikke er muligt for den forebyggende medarbejder at bevilge ydelser som fx personlig eller praktisk hjælp eller hjælpemidler, men der kan vejledes til hvem du skal have kontakt til.
De forebyggende medarbejdere har tavshedspligt, og dine oplysninger bliver ikke videregivet til andre instanser i kommunen, med mindre du giver samtykke til dette.
Der er ligeledes notatpligt under samtalen, dvs. der bliver skrevet et lille notat i din journal, omhandlede det der er blevet talt om. Notatet vil altid blive læst højt af den forebyggende medarbejder, så du er indforstået med det der står skrevet.