Samarbejde bygger på dialog, imødekommenhed og gensidig tillid mellem borgere, frivillige foreninger, virksomheder og kommunale medarbejdere. Den rette kommu- nikation er det, der sikrer menneskers kontakt med hinanden og giver mulighed for at give, modtage og indhente information.
Da borgere med handicap ofte er i kontakt med Kalundborg Kommune gennem det meste af deres liv, stiller det særlige krav til den service kommunen tilbyder samt den måde kommunale medarbejdere møder borgerne på. Derfor har vi fokus på at sikre sammenhæng og koordination i den gensidige kommunikation med borgeren.
Mål:
Kommunikation skal tænkes ind i bred forstand i hele Kalundborg Kommune. Her menes der både adgangen til relevante informationer, men også muligheden for at have nem adgang til at videregive idéer såvel som bekymringer til Kalundborg Kommune.
Sådan arbejder vi:
Kalundborg Kommune arbejder for, at tilgængelighed til information er tænkt ind i alle aktiviteter og områder i Kalundborg Kommune; herunder også it-løsninger, skilt- ning og kommunikation i bred forstand.
Det gør vi ved at:
- Sproget og måden der kommunikeres på tager hensyn til, at borgere med handicap skal kunne forstå og bruge kommunens informationer.
- Oplære og støtte borgere med handicap til så vidt muligt at kunne betjene sig selv på nettet.
- Anvende velfærdsteknologiske løsninger; herunder digitale medier i dagligdagen.
- Inddrage relevante organisationer og borgere for at skabe de bedste løsninger der tilgodeser flest mulige borgere.
- Have vedvarende fokus på samarbejdet omkring udbygning af tilgængelig information på hjemmesider og andre kommunikationskanaler; herunder at udvikle Kalundborg Kommunes hjemmeside og IT med relevant ny IT, der fremmer kommunikationen.
- Skabe ensartethed i kommunikationen mellem Kalundborg Kommune og dens borgere samt deres pårørende sikre, at der er tilgængelige hjælpemidler i de offentlige bygninger, så information og kommunikation er mulig.