Kerneopgaven i Det sociale Voksenområde Center 2
Vi bidrager til at borgerne oplever, at deres håb, drømme og mål virkeliggøres, at de trives og mestrer livet, og at de har mulighed for at opleve sig inkluderet i meningsfulde fællesskaber.
De faglige metoder og tilgange på Hyldens Kvarter har alle afsæt i en recoveryorienteret rehabilitering som grundlæggende menneskesyn og værdisæt. Recoveryorienteret rehabilitering handler om at tilbyde den støtte, der hjælper den enkelte beboer med at indfri sine håb, ønsker og drømme, med sigte på at komme sig og få et tilfredsstillende liv med størst mulig selvstændighed. Der er fokus på samarbejdet med beboerens pårørende/netværk og på at skabe brobygning mellem botilbuddets beboere og civilsamfundet, herunder frivillige organisationer, væresteder og øvrige tilbud i lokalområdet.
Det forudsætter en helhedsorienteret indsats og til dette tager vi afsæt i en systemisk, narrativ og anerkende metodepraksis – en metodepraksis som understøtter et helhedsorienteret, cirkulært, kontekstuelt, ressourcefokuseret og identitetsstyrkende samarbejde med beboeren og deres netværk.
Der arbejdes ud fra deeskalerende principper i samarbejdet med beboerne herunder udarbejdelse af tryghedsplaner.
Personalet besidder og anvender viden om sanseintegrationsbehandling og sansestimulering og der tilbydes NADA behandling.
Der arbejdes systematisk med brug af FIT (Feedback Informed Treatment) for kontinuerligt at undersøge/sikre at beboerne oplever indsatsen på Hyldens Kvarter er hjælpsom og at samarbejdet er meningsfuldt.
Personalet besidder kompetencer både indenfor det sundhedsfaglige, det psykiatriske og det socialfaglige felt.
Ved brug af FIT (Feedback informed treatment) og med udgangspunkt i indsatsmål udarbejdes der samarbejdsaftaler med beboerne. Her formulerer beboerne selv de mål som der arbejdes med og der indsamles systematisk viden om borgerens oplevelse af trivsel og feedback på den samlede indsats.