1

Lovgrundlag

Lov om Social Service § 107 samt fleksible pladser §§ 107/108.

2

Kontaktoplysninger

Hyldens Kvarter - Hus 9
4270 Høng.

Ledelse:

Afdelingsleder Heidi Tværmose
Tlf.: 29 45 10 14
hian@kalundborg.dk

Afdelingsleder Pia Nielsen
Tlf.: 21 28 88 33
piee@kalundborg.dk

Koordinator Maria Bech Andersen
Tlf.: 29 78 20 47
mbea@kalundborg.dk

Hus 9
Tlf.: 20 14 37 39

3

Målgruppe

Borgere i alderen 18-35 år på indskrivningstidspunktet med psykiske diagnoser i form af skizofreni, bipolar lidelse, angst, depression, personlighedsforstyrrelse, ADHD og psykosociale vanskeligheder.

Borgere dømt til retslig foranstaltning i form af behandlingsdom eller dom til ambulant behandling.
Borgere med følgende hovedproblemstillinger vil ikke kunne rummes inden for tilbuddets rammer og kompetencer:

  • Spiseforstyrrelser
  • Misbrug med misbrugsadfærd
  • Udadreagerende adfærd

Unge borgere med begyndende problematisk adfærd i forhold til euforiserende stoffer f.eks. opstået som selvmedicinering grundet andre problemstillinger, kan rummes i tilbuddet, så længe borgeren ikke har udviklet misbrugsadfærd, og så længe misbruget ikke er borgerens hovedproblematik.

Hvis det ses at borgerens misbrug udvikler sig eller der ses en tiltagende problematisk adfærd omkring misbruget og borgeren ikke evner at samarbejde med personalet om denne problematik kan der træffes beslutning om opsigelse.  

4

Formål og ydelsens indhold

Formålet med indsatsen i hus 9 er et midlertidig ophold for borgere indenfor målgruppen med fokus på botræning, afklaring og udvikling hen imod et liv med størst mulig selvstændighed.

Målet er at skabe et ungemiljø, hvor personalet støtter borgeren i at få en god og meningsfuld hverdag med trivsel. Vi tror på at trivsel er en forudsætning for borgerens individuelle recovery, uanset hvilke udfordringer den enkelte måtte have.

Der arbejdes med botræning ud fra den enkeltes ressourcer og med henblik på at opnå praktiske erfaringer med hverdagens gøremål. 

I samarbejde med sagsbehandler vil der løbende være fokus på om borgeren trives og udvikler sig. I slutningen af det midlertidige ophold i hus 9 vil der være fokus på at vurdere og støtte borgeren i de næste skridt i livet og afklare et evt. fremadrettet støttebehov.

Varigheden af opholdet kan variere, men som udgangspunkt forventes det at være ca. 2 år.

Under opholdet i hus 9 får borgeren

  • Mulighed for at sammensætte et team af 2-3 medarbejdere som er de primære samarbejdspartnere i hverdagen.
  • ADL-træning (personlig hygiejne, sund kost, rengøring, overholdelse af aftaler).
  • Tilbud om fællesarrangementer – aktiviteter på Hyldens Kvarter og udflugter.
  • Støtte til samarbejdet med sagsbehandler, distriktspsykiatri, uddannelse og arbejde.
  • Hjælp til at vedligeholde eller skabe personligt netværk.
  • Hjælp til at etablere fritidsinteresser.
  • Støtte til egen forståelse af problematikker og redskaber til at kunne agere konstruktivt i disse.
  • Fælles kostordning – med fokus på at opnå praktisk erfaring med planlægning, indkøb og tilberedning af egne måltider.

Rusmidler

Der er et tæt samarbejde med rusmiddelteamet i Kalundborg og der tilbydes rusmiddelbehandling i form af strukturerede samtaler med en rusmiddelbehandler. Samtalerne kan ske i rusmiddelteamet i Kalundborg, men der kan også tilrettelægges individuelle forløb hvor borgeren modtager samtalerne på Hyldens Kvarter. I forlængelse af samtalerne vil personalet i hus 9 støtte borgeren i at opnå de mål som sættes i forbindelse med rusmiddelbehandlingen. Det tætte samarbejde fordrer en helhedsorienteret indsat, hvor rusmiddelbehandling ses i sammenhæng med borgerens daglige trivsel.    

5

Fysiske rammer

Hus 9 er en stor bygning opført i 2021 i et plan, hvori der ligger 10 lejligheder med direkte udgang til rummelige fællesarealer. 

Lejlighederne er mellem 44 og 46 kvadratmeter og de er lyse, moderne og tidssvarende med thekøkken, stue, soveværelse, bad/toilet samt lille terrasse til hver bolig.

Fællesarealet rummer en stor stue, køkken og plads til f.eks. playstation, bordtennis, krea eller lignende. Desuden er der en stor terrasse i forbindelse med den fælles stue.

Fællesarealerne er indrettet med fokus på fleksibilitet, f.eks. kan møblerne herunder både sofaarrangement og spisebord flyttes rundt således at der både kan indrettes med mulighed for at mange kan sidde sammen, men også med mulighed for at sidde i flere grupper. Det gør det muligt at være en del af fællesskabet uden at alle sidder ved samme bord.  

Tilbuddet ligger i gåafstand fra center med mulighed for mindre indkøb samt offentlig bus.

Der er fokus på at danne rammen om et ungemiljø, hvor der både er mulighed for privatliv i egen bolig og socialt samvær på fællesarealerne. Borgerne i Hus 9 vil desuden have adgang til fællesfaciliteter for det samlede Hyldens Kvarter, herunder vaskeri, fælleshus, værksted mv. og deltage i aktiviteter på tværs af de 4 huse.

6

Økonomi

Borgeren vil have månedlige udgifter til

Husleje m/forbrug       ca. 5.000 kr.

Kost                                  2.000 kr.

TV/internet i egen lejlighed er ikke inkluderet i huslejen. Borgeren er selv ansvarlig for at tilkøbe dette.

Der findes TV i fællesstuen.

Der er fælles vaskeri på Hyldens Kvarter og der må påregnes udgift til tøjvask. Pris: 19 kr. pr vask inkl. sæbe/tørring 0,50 kr. i minuttet.    

Transport

Borgeren skal selv afholde udgiften til transport med f.eks. bus/tog/flextrafik.

Der kan i nogen tilfælde tilbydes kørsel i bil fra Hyldens Kvarter, hvis der er tale om kørsel til f.eks. behandling eller i en opstart. Indsatsen tilrettelægges og ydes dog altid på en måde som understøtter og udvikler borgens evne til at færdes uden adgang til en bil.

7

Metode

Kerneopgaven i Det sociale Voksenområde Center 2

Vi bidrager til at borgerne oplever, at deres håb, drømme og mål virkeliggøres, at de trives og mestrer livet, og at de har mulighed for at opleve sig inkluderet i meningsfulde fællesskaber.

De faglige metoder og tilgange på Hyldens Kvarter har alle afsæt i en recoveryorienteret rehabilitering som grundlæggende menneskesyn og værdisæt. Recoveryorienteret rehabilitering handler om at tilbyde den støtte, der hjælper den enkelte beboer med at indfri sine håb, ønsker og drømme, med sigte på at komme sig og få et tilfredsstillende liv med størst mulig selvstændighed. Der er fokus på samarbejdet med beboerens pårørende/netværk og på at skabe brobygning mellem botilbuddets beboere og civilsamfundet, herunder frivillige organisationer, væresteder og øvrige tilbud i lokalområdet.

Det forudsætter en helhedsorienteret indsats og til dette tager vi afsæt i en systemisk, narrativ og anerkende metodepraksis – en metodepraksis som understøtter et helhedsorienteret, cirkulært, kontekstuelt, ressourcefokuseret og identitetsstyrkende samarbejde med beboeren og deres netværk.

Der arbejdes ud fra deeskalerende principper i samarbejdet med beboerne herunder udarbejdelse af tryghedsplaner.

Personalet besidder og anvender viden om sanseintegrationsbehandling og sansestimulering og der tilbydes NADA behandling.

Der arbejdes systematisk med brug af FIT (Feedback Informed Treatment) for kontinuerligt at undersøge/sikre at beboerne oplever indsatsen på Hyldens Kvarter er hjælpsom og at samarbejdet er meningsfuldt.

Personalet besidder kompetencer både indenfor det sundhedsfaglige, det psykiatriske og det socialfaglige felt.

Ved brug af FIT (Feedback informed treatment) og med udgangspunkt i indsatsmål udarbejdes der samarbejdsaftaler med beboerne. Her formulerer beboerne selv de mål som der arbejdes med og der indsamles systematisk viden om borgerens oplevelse af trivsel og feedback på den samlede indsats.

8

Takst og målgruppevurdering

Takst 2024: 2.642 kr. pr. døgn.

Der kan forventes tilbagemelding på målgruppevurderinger indenfor 14 dage.

Målgruppevurderinger sendes via sikker mail til:

Afdelingsleder Heidi Tværmose / Afdelingsleder Pia Nielsen

hian@kalundborg.dk                  piee@kalundborg.dk

Der udarbejdes kontrakt jf. KL’s standardkontrakt på voksenområdet.

 

Det kan ikke varetages indenfor taksten (ekskluderende kriterier)

  • Beboere, der kræver praktisk / fuldt kompenserende støtte til personlig pleje.
  • Beboere, der kræver praktisk / fuldt kompenserende støtte til ADL-funktioner.
  • Beboere, der har udadreagerende adfærd og/eller misbrugsadfærd.
  • Beboere, der kræver 1:1 personalestøtte pga. adfærd.
9

Husregler

Det er ikke tilladt at anskaffe sig nogen former for dyr.