1

Formål

At sikre en boligmæssig, pædagogisk – og sundhedsfaglig ramme, som er med til at fremme livskvalitet samt vedligeholde og udvikle borgerens psykiske, fysiske og sociale funktioner.

2

Lovgrundlag

Lov om Almene Boliger § 105 (Boform) samt § 108 længevarende botilbud.

Lov om Social Service §§ 83 og 85 (indgår som integreret del af botilbuddet).

3

Kontaktoplysninger

Adresse:

Botilbuddet Trekløveret
Lerchenfeldvej 34
4400 Kalundborg
Telefon: 21205062 eller 51168563

Administration:

Biotekparken 1
4400 Kalundborg

Centerchef:

Rie Christensen

4

Præsentation af tilbud

Fysiske rammer:

Trekløveret er beliggende centralt og tæt på Kalundborgs centrum, hvor der er gågade og indkøbsmuligheder. I gåafstand fra Trekløveret kan man opleve skov og strand. 

Trekløveret er bygget i år 2000 og består af 22 lejligheder, der alle har the - køkken og stue i et samt soveværelse og eget badeværelse. Alle lejlighederne har indgangsdør i forbindelse med fællesområder.

Fællesområderne består af køkken, stue, lukket have med bålplads og sofagynge.

Alle lejligheder har udgang til egen terrasse.

Trekløveret er opdelt i 4 bo-grupper:

Bo-gruppe 1 og 2 består af 12 lejligheder, fordelt med 6 lejligheder i hver bo-gruppe. Bo-gruppe 3 og 4 består af 10 lejligheder, fordelt med 4 lejligheder i bo-gruppe 3 og 6 lejligheder i bo-gruppe 4.

Bo-grupperne arbejder tæt sammen, men arbejdet kan dog afgrænses til de enkelte bo-grupper.

5

Målgruppe

Målgruppekarakteristika:

Målgruppen består af borgere fra det fyldte 18. år med en betydelig varig nedsat fysisk og eller psykisk funktionsnedsættelse. Alle har behov for omfattende socialpædagogisk støtte med døgndækning.

Følgende karakteriserer borgere ved Trekløveret:

  • Psykisk funktionsnedsættelse - der skyldes mentale begrænsninger, nedsat eller manglende mental udvikling.
  • Fysisk funktionsnedsættelse - der skyldes legemlig begrænsning (relateret til bevægeapparatet) og som bevirker, at en person er begrænset i muligheden for at bevæge sig uden brug af hjælpemiddel.
  • Kommunikationsnedsættelse - fysisk eller kognitiv funktionsnedsættelse, der bevirker, at en person har problemer med sproglig forståelse og/eller frembringelse.
6

Metode

Pædagogisk tilgang og metodisk grundlag:

På Trekløveret arbejdes ud fra en anerkendende tilgang, hvor det vægtes højt, at den enkelte borger mødes med fokus på deres individuelle ressourcer, ønsker og udviklingspotentialer.

Habiliterende indsats herunder neuropædagogik, struktur, genkendelighed samt alternative kommunikationsformer i form af tegn til tale, piktogrammer og strukturtavler.

På Trekløveret udarbejdes pædagogiske profiler i samarbejdet med borgeren og de pårørende, hvor borgerens individuelle behov og værdier beskrives.

Der udarbejdes stressprofiler, hvor borgerens evt. konfliktreaktioner beskrives i måden de tager sig ud på samt hvilke redskaber der kan afhjælpe konfliktniveauet, således at borgeren bedst muligt undgår at blive belastet af et for højt stressniveau.

7

Aktiviteter

Ydes på baggrund af kommunens bestilling og/eller borgerens individuelle § 141-handleplan.

Der tilbydes følgende aktiviteter:

Borgerne tilbydes ledsagelse til et kulturelt arrangement årligt. Eksempelvis til Sjællandsfestival eller Kalundborg Rock.

Borgeren tilbydes endvidere ledsagelse til Kalundborg Byfest.

Endvidere planlægges ledsagelse til arrangementer, både internt som eksternt, i det omfang, det er muligt.

Ledsagelse til bank, frisør indkøb mm. tilbydes hver 14. dag.

Pædagogisk støtte i op til 5 dages ferie om året inden for Danmarks grænser. Ferien afholdes som udgangspunkt i grupper, kan dog afholdes i op til 5 enkeltstående dage, såfremt borgeren ikke magter op til 5 dages sammenhængende ferie.

Bostedet råder over 1 liftbus samt 1 personbil som borgere kan benytte mod egenbetaling. Afregnes efter km.

På Trekløveret er en række traditioner, som beboerne samt de pårørende kan deltage i bl.a. fastelavnsfest, sommerfest mm.

Derudover er der mulighed for spil, TV, samtaler og andre sociale aktiviteter.

Beboerne deltager i den udstrækning de kan i egen hygiejne og rengøring af egen bolig og fællesarealer.

8

Kerneopgave

Kerneopgaven er gennem pædagogisk støtte vejledning, omsorg og pleje at udvikle og vedligeholde borgerens individuelle evne til at mestre eget liv.

9

Visitation

Har du som borger brug for længerevarende botilbud, kan du enten henvende dig til den sagsbehandler i kommunen, som du allerede har kontakt til, eller du kan henvende dig direkte til Voksenspecialenheden i Kalundborg Kommune.

Voksenspecialenheden

Holbækvej 141 B
4400 Kalundborg
Tlf. 59 53 53 73
voksenspecialenheden@kalundborg.dk