1

Formål

At sikre en boligmæssig, pædagogisk og sundhedsfaglig ramme, som er med til at fremme livskvalitet samt vedligeholde og udvikle borgerens psykiske, fysiske og sociale funktioner.

2

Lovgrundlag

Lov om Social Service § 108.

Lov om Almene Boliger §105 (Boform).

Lov om Social Service § 83 og 85 (indgår som integreret del af botilbuddet).

3

Kontaktoplysninger

Adresse:

Botilbuddet Sofievej
Sofievej 1A-H
4270 Høng

Administration:

Biotekparken 1
4400 Kalundborg
Tlf. 59 53 10 80

Centerchef:

Rie Christensen

 

Sofievej 1B: "Tokløveret" SEL § 108

Sofievej 1C: "Sønderbo" SEL § 108

Sofievej 1 D: "Huset" SEL § 108

Sofievej 1E: "Brinken" ABL § 105

Sofievej 1F: "Nord" + "Syd" ABL § 105    

Sofievej 1G: "Øst" +"Vest" ABL § 105

Sofievej 1H: "Hus H" ABL § 105

4

Præsentation af tilbud

Fysiske rammer: 

Botilbuddet Sofievej ligger i Høng by, for enden af en villavej omringet af grønne områder. Der er stisystem fra Sofievej til indkøbscenter samt et stort udvalg af diverse forretninger på Høng hovedgade ca. 700 m fra botilbuddet. Der er gode bus og togforbindelser.

Sofievejs udendørsfaciliteter består af et grønt område med bålhytte, petanque bane, fodboldbane, basketball, drivhus og scene samt store græsarealer og frugttræer.

Sofievej består af 9 boenheder, 3 under SEL §108, 6 under ABL §105:

"Tokløveret", "Sønderbo" og "Huset" er renoveret i 2001 og ejes af Kalundborg Kommune og er oprettet efter SEL § 108.

Fælles for disse 3 boenheder er, at den enkelte borger har et boligdokument til deres lejlighed. Hver af de tre boenheder består af 7 lejligheder fra 34 - 43 m2 fordelt på gang, stue, soveværelse, tekøkken og badeværelse. Hertil kommer fælles stuer + køkken, vaskerum og depotrum, hvilket bringer boligen op på ca. 64 - 73 m2. Borgerne tilkøber fælles TV pakke. Til hver bo enhed er der en lille have. Der kan aftales om mindre husdyr i bur i lejligheden, hvis borgeren selv kan passe det.

Boligerne er som udgangspunkt ikke egnet til borgere med fysisk handicap, med behov for hjælpemidler.

De 6 ABL-boenheder ejes af VAB (Vestsjællands Almene Boligselskab) og er opført i 2005.

"Brinken" består af 7 etværelses lejligheder á ca. 35 m2 med tekøkken og stort badeværelse. En enkelt lejlighed har et lille badeværelse. Hver lejlighed har en lille terrasse med udgang til græsplæne. Hertil kommer stor fælles stue, køkken og vaskerum, hvilket bringer lejligheden op på 71 m2. Borgerne tilkøber TV pakke. De 6 af lejlighederne er egnede til borgere med fysisk handicap.

De 2 boenheder "Nord" og "Syd", er beliggende i et dobbelthus med stor fælles indgang i midten af bygningen. Hver af de to boenheder består af 6 etværelses lejligheder à ca. 35 m2 med stort badeværelse. Hver lejlighed har en lille terrasse med udgang til græsplæne. Hertil kommer stor fælles stue, køkken og vaskerum, hvilket bringer lejligheden op på 71 m2. Alle lejligger er egnede til borgere med fysisk handicap. 

"Hus G" er et dobbelthus med indgang i midten af bygningen og består af 12 etværelses lejligheder à ca. 35 m2 med stort badeværelse. Hver lejlighed har en lille terrasse med udgang til græsplæne. Hertil kommer stor fælles stue, køkken og vaskerum, hvilket bringer lejligheden op på 71 m2. Alle lejligheder er egnede til borgere med fysisk handicap.

"Hus H" består af 6 etværelses lejligheder à ca. 35 m2 med stort badeværelse. Hver lejlighed har en lille terrasse med udgang til græsplæne.  Hertil kommer stor fælles stue, køkken og vaskerum, hvilket bringer lejligheden op på 71 m2. Alle lejligheder er egnede til borgere med fysisk handicap.

Fælles for ABL-lejlighederne er, at den enkelte borger har egen lejekontrakt og kan søge boligsikring. Imellem boenhederne er et fælles hyggeligt grønt område med frugttræer, borde og bænke samt bålfad, gynger, hængekøje og sansekasser. Der må kun holdes husdyr, hvis VAB skriftligt har givet tilladelse hertil og borgeren selv kan passe det.

Sofivej er personaledækket hele døgnet, året rundt.

5

Målgruppe

Tilbuddet er godkendt til følgende målgruppe:

Borgere fra det 18.år med multiple funktionsnedsættelser; eks. udviklingshæmning, autismespektrum, epilepsi, spasticitet mm.

Alle har behov for omfattende socialpædagogisk støtte med døgnbemanding.

Målgruppekarakteristika:

Målgruppen på Sofievej består af borgere fra det fyldte 18. år med multiole funktionsnedsættelser; f.eks. udviklingshæmning, autismespektrum forstyrrelse, epilepsi, spasticitet mm. Alle har behov for omfattende socialpædagogisk støtte med døgnbemanding.

"Tokløveret", "Huset" og "Sønderbo" er boenheder for borgere med psykisk funktionsnedsættelse og/eller psykiatrisk overbygning.

"Brinken" er en boenhed for borgere med infantil autisme samt psykisk funktionsnedsættelse.

"Hus H", "Nord", "Syd", "Øst" og "Vest" er boenheder for borgere med forskellige fysiske og psykiske funktionsnedsættelser samt specifikke kognitive vanskeligheder. Det kan også være psykiatriske overbygninger.

6

Aktiviteter

I løbet af året bliver der holdt forskellige fester for borgerne. Bl.a. de fire store: Fastelavns-, jule-, sommer- og Halloween-festerne. Til sommer- og julefesten bliver pårørende også inviteret. 

Der arbejdes på at opbygge og vedligeholde beboernes netværk samt at inspirere til at have et meningsfuldt fritidsliv. De fleste beboere deltager flere gange om ugen i et dagtilbud enten i Kalundborg, Slagelse, Sorø eller ved vores eget ’Sofiehuset’.

Transport:

Sofievej råder over busser, som alle borgere kan benytte sig af, og som giver chance for oplevelser ud af huset.

7

Metode

Sofievej tager udgangspunkt i neuropædagogik samt den anerkendende og rehabiliterende tilgang. Med fokus på borgerens ressourcer, arbejdes der på at støtte og udvikle nye færdigheder samt vedligeholde de eksisterende. Der bruges totalkommunikation (mimik, kropssprog, gestus mm.), tegn til tale, billedkommunikation, konkreter og Ipad samt værdsættende og jeg - støttende samtaler.

Der arbejdes ud fra kommunens fremsendte bestilling og /eller borgerens §141 handleplan. Dette understøttes af en pædagogisk plan, der udarbejdes i samarbejde mellem borger/værge, dag - og botilbud. Skulle borgeren ikke have en §141 handleplan, udarbejdes en pædagogisk plan med udgangspunkt i borgerens ønsker og behov. 

8

Kerneopgave

Kerneopgaven er ved hjælp af pædagogisk støtte, vejledning, omsorg og pleje at udvikle og vedligeholde borgerens individuelle evne til at mestre eget liv.

9

Visitation

Har du som borger brug for længerevarende botilbud, kan du enten henvende dig til den sagsbehandler i kommunen, som du allerede har kontakt til, eller du kan henvende dig direkte til Voksenspecialenheden i Kalundborg Kommune.

Voksenspecialenheden

Holbækvej 141 B
4400 Kalundborg
Tlf. 59 53 53 73
voksenspecialenheden@kalundborg.dk