1

Formål

At sikre en boligmæssig, pædagogisk og sundhedsfaglig ramme, som er med til at fremme livskvalitet samt vedligeholde og udvikle borgerens psykiske, fysiske og sociale funktioner.

2

Lovgrundlag

Lov om Almene Boliger §105 (Boform).

Lov om Social Service §§ 83 og 85 (indgår som integreret del af botilbuddet). Tilbuddet er ligeledes underlagt Sundhedslovgivningen.

3

Kontaktoplysninger

Adresse:

Botilbuddet Klostermosen
Klostermosen 2
4400 Kalundborg

Administration:

Rynkevangen 14B
4400 Kalundborg
Tlf. 59 53 56 56

Centerchef:

Rie Christensen

4

Præsentation af tilbud

Klostermosens boliger er opført i 2009 og er beliggende ca. 2 km fra Kalundborg bymidte.

Klostermosen består af 4 huse. 3 huse med 12 boliger i hvert hus (benævnes som hus 1, hus 2, hus 3) og 1 hus med 4 boliger (benævnes som hus 4), der er et specialtilbud til borgere med udfordringer inden for autismespekteret.

Boligerne er indrettet som 2-værelses lejligheder i ét plan.

Alle boliger har udgang til et grønt område, hvor der er plads til en lille terrasse.


Klostermosen er døgnåbent og har døgnpersonaledækning.

5

Målgruppe

Målgruppekarateristika:

Målgruppen på Klostermosen består af borgere fra det fyldte 18. år med multiple funktionsnedsættelser; f.eks. udviklingshæmning, autismespektrum forstyrrelse, epilepsi, spasticitet mm. Alle har behov for omfattende socialpædagogisk støtte med døgnbemanding.

 Dette med følgende karakteristika:

  • Psykisk funktionsnedsættelse - der skyldes mentale begrænsninger, nedsat eller manglende mental udvikling, - evt. med en mindre psykiatrisk overbygning.
  • Fysisk funktionsnedsættelse - der skyldes legemlig begrænsning (relateret til bevægeapparatet) og som bevirker, at en person er begrænset i muligheden for at bevæge sig uden brug af hjælpemiddel.
  • Kommunikationsnedsættelse - fysisk eller kognitiv funktionsnedsættelse, der bevirker, at en person har problemer med sproglig forståelse og/eller frembringelse.
6

Aktiviteter

Ydes på baggrund af kommunens bestilling og/eller borgerens individuelle § 141-handleplan.

Borgerne tilbydes ledsagelse/støtte eks. til:

Helbredsmæssige besøg eks. læge, blodprøver og lign.

Bank, frisør indkøb af varer mm. hver 14. dag, - i specialtilbuddet kan ved behov ydes 1 gang ugentlig.

Kulturelle gruppe-arrangementer årligt:

Sjællandsfestival, Kalundborg Rock eller Kalundborg festuge.

Ledsagelse til borgerferie i op til 5 dages ferie om året inden for Danmarks grænser, hvor ferien afholdes i grupper. Gruppeferien kan opdeles op til 5 enkeltstående dage, hvis borgeren ikke magter op til 5 dages sammenhængende ferie til arrangementer, både internt som eksternt, i det omfang, det er muligt.

Der er et aktivt Borgerråd, der fremkommer med ideer, drømme til hvad de kan tænke sig af aktiviteter, dette indenfor de rammer, hvor det er muligt at gennemføre.

Der er et aktivt pårørenderåd, der støtter op om borgernes ønsker, ideer til aktiviteter/sammenkomster.

Medarbejderrepræsentanter er valgt til begge råd af hensyn til samhørigheden mellem borger/pårørenderådene.  

7

Metode

Pædagogisk tilgang og metodisk grundlag:

På Klostermosen vægtes højt, at den enkelte borger mødes med en neuropædagogisk, anerkendende og habiliterende tilgang med fokus på den enkelte borgers individuelle ressourcer, ønsker og udviklingspotentialer, dette med en forudsigelighed, genkendelighed i hverdagen.             

Der benyttes skellige kommunikative kommunikationsformer så som tegn til tale, piktogrammer og strukturtavler, der kan skabe overblik for borger. Derudover benyttes totalkommunikation (såsom mimik, kropssprog, gestus mm.), tegn til tale, billedkommunikation, samt værdsættende og støttende samtaler.

Der arbejdes ud fra kommunens fremsendte bestilling og /eller borgerens § 141-handleplan. Denne understøttes af en plan med en faglig vurdering af borgers ressourcer og udfordringer, - dette gennem dialog med borger/værge, dag - og botilbud. Skulle borgeren ikke have en §-141 handleplan, udarbejdes en plan med udgangspunkt i borgerens ønsker, ressourcer og behov inden for den takst den enkelte borger er indplaceret i. Kerneopgaven er pædagogisk støtte, vejledning, omsorg og pleje at udvikle og vedligeholde borgerens individuelle evne til at mestre eget liv. Som borger i Klostermosen forventes der, at man er aktiv deltagende i sin hverdag med de forudsætninger/ressourcer den enkelte har.

Borgeren inddrages i sin hverdag i forhold til bl.a. praktiske opgaver som f.eks.:

  • Rengøring.
  • Tøjvask.
  • Indkøb.
  • Tilberedning af morgenmad/madpakker.
  • Personlig hygiejne.
  • Indgå i socialt samspil med andre m.m., eks. deltagelse i kostmøder/husmøder/borgerrådsmøder.
  • Borgeren forpligter sig på at overholde/respektere det udvidet ordensreglementet fra boligselskabet.


Tilbuddets ressourcer er generelt tilrettelagt ud fra, at den enkelte borger benytter sit evt. bevilget dagtilbud.

8

Kerneopgave

Kerneopgaven er gennem pædagogisk støtte vejledning, omsorg og pleje at udvikle og vedligeholde borgerens individuelle evne til at mestre eget liv.

9

Visitation

Har du som borger brug for længerevarende botilbud, kan du enten henvende dig til den sagsbehandler i kommunen, som du allerede har kontakt til, eller du kan henvende dig direkte til Voksenspecialenheden i Kalundborg Kommune.

Voksenspecialenheden

Holbækvej 141 B
4400 Kalundborg
Telefon: 59 53 53 73
voksenspecialenheden@kalundborg.dk