1

Formål

  • at udvikle og vedligeholde borgerens individuelle evne til at mestre eget liv i det omfang det er muligt for den enkelte borger.
  • at forbedre/vedligeholde den enkeltes mulighed for livsudfoldelse.
  • at yde en helhedsorienteret indsats med servicetilbud tilpasset den enkeltes særlige behov.
  • at forbedre/vedligeholde den enkeltes sociale og personlige kompetencer.
  • at give den enkelte borger et meningsfuldt aktivitets- og samværstilbud.
2

Lovgrundlag

Lov om Social Service § 104.

3

Kontaktoplysninger

Adresse:

Sofiehuset
Sofievej 1A
4270 Høng

Administration:

Rynkevangen 14B
4400 Kalundborg
Tlf. 59 53 56 56

Centerchef:

Rie Christensen

4

Præsentation af tilbud

Fysiske rammer:

Sofiehuset er beliggende i Høng by tæt ved indkøbscenter og gode bus og togforbindelser. Det består af 6 lokaler samt køkkenfaciliteter i et plan. Der er handicaptoilet med loftlift og rampe til udendørsaktiviteter. Udendørsfaciliteter består af et område med bålhytte, petanque bane, fodboldbane, basketball, drivhus og scene.

Der er oprettet fire værksteder:

  • Køkken
  • Medie
  • Krea
  • Udehold og udeliv


Sofiehuset består af 25 pladser og 8 medarbejdere.

Åbningstider:

Mandag - torsdag kl. 09:00-15:00

5

Målgruppe

Målgruppekarakteristika:

Målgruppen består fortrinsvis af borgere fra det fyldte 18. år med en betydelig nedsat fysisk og eller psykisk funktionsevne og særlige sociale problemer herunder f.eks. autisme. Borgere med både verbal og nonverbal kommunikation.

6

Ydelsens indhold og omfang

Aktiviteter:

Under hensyntagen til den enkeltes formåen og udviklingsmuligheder samt gruppens sammensætning i de enkelte aktiviteter, tilbydes der aktiviteter i små grupper samt fælles aktiviteter for hele huset. F.eks.:

Udehold/Oplevelser ud af huset, Krea/medie hold, Musik, Teater, Bål/Udeliv, Banko, Drivhus. Herudover tilbydes der begivenhedsaktiviteter som sommerafslutning, julefrokost, påskefrokost, fastelavn og Halloween.

7

Metode

Pædagogisk tilgang og metodisk grundlag:

Den pædagogiske praksis tager udgangspunkt i relationsarbejde, neuropædagogik, og rehabilitering. Der er fokus på ressourcer, mestring af eget liv, styrkelse af selv- og medbestemmelsesretten og dermed styrke det enkelte menneskes kompetencer, til gavn for den enkelte og de sociale fællesskaber der ageres i.

Der tages udgangspunkt i den enkelte borgers udviklingstrin for derved at opnå udvikling og livskvalitet. Med fokus på borgernes ressourcer arbejdes der på at støtte og udvikle nye færdigheder samt vedligeholde de gamle.

Der bruges totalkommunikation, tegn til tale, billedkommunikation, konkreter og iPads.

8

Kerneopgave

Kerneopgaven er gennem pædagogisk støtte vejledning, omsorg og pleje at udvikle og vedligeholde borgerens individuelle evne til at mestre eget liv.

9

Visitation

Har du som borger brug for et aktivitets- og samværstilbud, kan du enten henvende dig til den sagsbehandler i kommunen, som du allerede har kontakt til, eller du kan henvende dig direkte til Voksenspecialenheden i Kalundborg Kommune.

Voksenspecialenheden

Holbækvej 141 B
4400 Kalundborg
Telefon: 59 53 53 73
voksenspecialenheden@kalundborg.dk