Socialpædagogisk støtte

Socialpædagogisk støtte er hjælp til selvhjælp, hvor en støtteperson i en periode hjælper dig, så du bliver bedre i stand til at tage ansvar for eget liv og leve så selvstændigt som muligt.

Støtten kan bestå af samtaler og praktiske opgaver i og uden for hjemmet, såsom hjælp til indkøb, madlavning, sociale aktiviteter, at benytte offentlig transport.

Du kan få støtten døgnet rundt også i weekender og på helligdage. 

Støtten er individuel og gives kun til dig og ikke til din ægtefælle, samlever eller børn. Det forventes, at andre voksne i din hussrad bidrager til jeres daglige gøremål. 

 Kontakt Åben Rådgivning og hør mere om dine muligheder for socialpædagogisk støtte.

Hvem har ret til pædagogisk støtte

Er du mellem 18 og 65 år og har en betydelig funktionsnedsættelse eller særlige sociale problemer, kan du søge om at få socialpædagogisk støtte.

En funktionsnedsættelse kan være fysisk, for eksempel problemer med syn, hørelse, lammelser, spasticitet m.m. Psykisk funktionsnedsættelse kan for eksempel være hjerneskade, autisme, udviklingshæmning m.m.

Særlige sociale problemer kunne for eksempel være hjemløshed, kriminalitet, misbrug.

Det kan du få socialpædagogisk støtte til

Socialpædagogisk støtte gives som hjælp til selvhjælp, og indebærer at en støtteperson i en periode hjælper dig, så du bliver bedre i stand til at tage ansvar for eget liv og leve så selvstændigt et liv som muligt med de muligheder og tilbud, samfundet giver.

Kan dit støttebehov ikke dækkes i Åben Rådgivning, er det Voksenspecialenheden der bevilger støtten i form af en støtteperson, der hjælper dig i hjemmet, som f.eks. med støttende samtaler og praktiske gøremål. Støtten kan også være i form af aktiviteter udenfor hjemmet og sammen med andre, eksempelvis madlavning, indkøb, færden med offentlig transport og sociale aktiviteter. Støtten kan gives på alle tidspunkter af døgnet, weekender og helligdage.

Du kan søge om støtte til:

  • Praktiske opgaver i hjemmet     
  • Egenomsorg                            
  • Kommunikation                        
  • Mobilitet                                  
  • Samfundsliv                             
  • Socialt liv                                
  • Sundhed

Sådan behandles din ansøgning

Sagsbehandleren vil i samarbejde med dig beskrive dine behov for støtte og vurdere, om du er berettiget og i hvilket omfang.

Sagsbehandleren vil stille en række spørgsmål for at udarbejde en vurdering af dit liv som helhed og vejlede dig om mulighederne for at søge støtte.

Kontakt

Åben Rådgivning

Ring til os:

59 53 55 00 

Telefonisk åbningstid

Mandag:  08.30-12.00
Tirsdag:  08:30-12.00
Onsdag er der lukket for telefonhenvendelser 
Torsdag: 08.30-12.00
Fredag: 08.30-12.00

Skriv til os: 

aaben.raadgivning@kalundborg.dk