Økonomi ved fleksjob

Læs her om de økonomiske konsekvenser ved at være i fleksjob

Flekslønstilskud

Fleksløntilskuddet beregnes med udgangspunkt i et beløb, der svarer til 98 % af højeste dagpengesats er 20.670 kr. (2025) pr. måned. Det justeres efter din løn inklusiv pension og anden indtægt, så din samlede løn og tilskud ikke overstiger fuldtidslønnen for samme job.

Tilskuddet reduceres med 30 % af din løn før skat op til 16.911 kr. (2025). Overstiger din løn dette beløb, nedsætter det tilskuddet med 55 % af den løn der overstiger 16.911 kr.

Som fleksjobansat betaler du 5 % af fleksløntilskuddet til ATP, dog maks. 500 kr. om måneden. Vi bidrager også til ATP for timer med fleksløntilskud.

Beregning din månedsindtægt i fleksjob

Ferie og fleksjob

Som fleksjobansat får du 25 dages betalt ferie om året, som optjenes med 2,08 feriedage om måneden.  Det kan være med løn eller feriegodtgørelse. Hvis du får løn eller feriegodtgørelse, kan du også få fleksløntilskud under ferien.

Har du ikke optjent 25 feriedage endnu, kan du få ledighedsydelse under ferie alt efter, hvor mange måneder du var på ledighedsydelse, før du startede i fleksjob. Du skal informere os inden ferien starter, hvis du vil modtage ledighedsydelse under ferie.

Fleksydelse

Fleksydelse minder meget om efterløn. Fleksydelse er en tilbagetrækningsydelse, der giver dig mulighed for at trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet, før du når folkepensionsalderen. Fleksydelse er målrettet personer, der er godkendt til et fleksjob og som har tilmeldt sig fleksydelsesordningen.

Hvornår du kan gå på fleksydelse, hvor længe og hvor meget du kan få i fleksydelse afhænger af, hvornår du er født.

Beregn vejledende fleksydelse

Læs mere om fleksydelse på borger.dk

Indhold