Information til ukrainske statsborgere

Folkeskole

For at dit barn kan starte i folkeskole, skal du kontakte distriktskolen i det område barnet bor i. Det er distriktskolen der kan indskrive eleven.

For at dit barn kan starte i folkeskole, skal du kontakte distriktskolen, i det område barnet bor i. Det er distriktskolen, der kan indskrive eleven.

Find dit skoledistrikt/Distriktskole

Gå på Kalundborg Kommunes hjemmeside via dette link: Skoler, SFO og uddannelser.

Trin 1 – vælg fanen ”skoleindskrivning”

Efter du er kommet ind på hjemmesiden, skal du her klikke på skoleindskrivning 2025/2026:

Trin 2 – gå til feltet ”søg adresse”

Tast din adresse ind som vist på billedet:

Trin 3 – indtast adresse

Tast din adresse ind som vist på billedet:

Trin 4 – Tag kontakt til skolen

Når du har tastet din adresse ind, så vil der komme en boks frem med navn på distriktskolen. Det er denne skole du skal kontakte om indskrivning af dit barn på skolen.

Vigtig information om skolerne, hvis dit barn skal starte i 7.-9.klasse

Nedenstående skoler går kun til og med 6. klasse, så elever i 7.-9. klasse henvises til anden skole end distriktskolen.

Oversigt over distriktskoler med klasser til og med 6.klasse:

Buerup Skole

Høng Skole efter 6.klasse

Løve – Ørslev Skole

Høng Skole efter 6.klasse

Raklev Skole

Skolen på Herredsåsen efter 6.klasse

Tømmerup Skole

Rynkevangskolen efter 6.klasse

Årby Skole

Rynkevangskolen efter 6.klasse

Rørby Skole

Hvidebækskolen efter 6.klasse

Sejerø Skole

Firhøjskolen efter 7.klasse

 Yderligere information kan findes på www.Kalundborg.dk

Indmeldelse i SFO (skolefritidsordning)

Når dit barn er blevet optaget på en skole, har du mulighed for at indmelde det i SFO. Dette skal foregå via Digital Pladsanvisning.

Det er vigtigt, at du har NemID/MitID for at kunne tilgå Digital Pladsanvisning.

Du kan vælge mellem følgende SFO-tilbud:

SFO I
0. – 3. klasse:

  • Heldagsplads (pasning før skoletid og efter skoletid)
  • Eftermiddagsplads (pasning efter skoletid)
  • Morgenplads (pasning før skoletid)

SFO II
4. – 6. klasse:

  • 1 dag pr. uge (efter skoletid)
  • 2 dage pr. uge efter skoletid)
  • 3 dage pr. uge (efter skoletid)
  • 4 og 5 dage pr. uge (efter skoletid)

I 4. klasse kan der desuden tilkøbes morgenplads.

Gå på

borger.dk

  • På borger.dk skal du vælge fanen Børnepasning.
  • Herefter skal du vælge Fritidsordninger og fritidshjem.
  • Så skal du vælge hvilken kommune du bor i og klikke på start ud for Ansøg om optagelse i fritidsordning.
  • Klik på Videre.
  • Nu omstilles du til Digital Pladsanvisning.
  • Log på med NemID/MitID.
  • Du skal nu klikke på dit barns navn og herefter på Opskriv.
  • Følg herefter vejledningen.

Udmeldelse
Vær opmærksom på, at udmeldelse af SFO tidligst kan ske efter løbende måned + en måned. Udmeldelse sker ligeledes via Digital Pladsanvisning.

Optagelse på venteliste til dagtilbud

For at få tildelt en plads i dagtilbud, skal dit barn skrives op på venteliste. Dette skal foregå digitalt i Digital Pladsanvisning.
Det er vigtigt, at du har NemID/MitID for at kunne tilgå Digital Pladsanvisning.

Du kan skrive dit barn op direkte via dette link på Borger.dk:

borger.dk

Det kan også gøres via Kalundborg Kommunes hjemmeside via dette link, som sender dig direkte til siden for pladsanvisning:  Anvisning af plads til pasning af dit barn

Via linket ovenfor kan du tilgå Digital Pladsanvisning ved at klikke på denne boks inde på Kalundborg Kommunes hjemmeside:

Digital Pladsanvisning - log på med MitID

Efter du har trykket på boksen, kan du opskrive dit barn ved at logge på med NemID/MitID.

  • Log på Digital Pladsanvisning med dit NemID/Mitid
    Når du kommer ind i Digital Pladsanvisning og har valgt Kalundborg Kommune, er der et faneblad med navnet på den forælder, som har logget på, og et faneblad pr. barn.
  • Klik på navnet på det barn, du vil tilmelde.
  • Tryk derefter på bjælken, hvor der står "opskriv" under barnets navn.

Nederst på siden til venstre, i søgefeltet "simpel søgning" skal du indtaste den dato, hvorfra du ønsker børnepasning. Du kan først tilmelde dig til at starte pasning enten fra den 1. eller den 16. i måneden.

Derefter skriver du, hvad "distriktet" er - altså din garanti for børnepasningsdistrikt. Under "pasning" vælges "Dagtilbud 0 - 3 år" for vuggestue og dagplejere eller "Dagtilbud 3 - 6 år" for børnehaver → tryk på "vis muligheder"  i nederste højre hjørne.

Trinnet "vælg pasning" vises kun, hvis du allerede har lavet en ansøgning. 

Du skal bekræfte, at du stadig ønsker det samme dagtilbud, som du allerede har tilmeldt dit barn ved at vælge det dagtilbud, de hører under. Under overskriften "vælg pasning" skal du enten vælge Dagtilbud 0-3 år eller Dagtilbud 3-6 år. → tryk på "Fortsæt"

Du får herefter mulighed for at tilføje nye anmodninger til din ansøgning. Du skal nu følge resten af ​​instruktionerne.

På siden "Søgeresultat" skal du trykke på "vælg" ud for hver af de institutioner, du gerne vil tilføje. Bagefter kommer der ud for hvert valg, du foretager, en boks, hvor du skal vælge, om du vil tilmelde dit barn til deltids- eller fuldtidspasning.

Ønsker du at tilmelde dit barn til f.eks. en plads til 3-6 årige, mens du også allerede har tilmeldt dit barn en plads til 0 - 3 årige, skal du trykke "Ny søgning" nu. Gennemgå trin 1 og trin 3 igen - HUSK at rette dato og plejetype.

Når du har valgt alle de institutioner, du vil tilmelde dit barn til, skal du trykke på "næste" i nederste højre hjørne.

Bemærk, at du i den blå firkant til højre kan holde styr på, hvilke institutioner du har tilmeldt dit barn → tryk på "næste" i nederste højre hjørne.

På siden ”Prioritering” får du et overblik over de valgte institutioner. På denne side er det muligt at ændre rækkefølgen af ​​de efterspurgte institutioner eller slette nogle institutioner → tryk på "næste" i nederste højre hjørne.

Her kan du vælge, hvilket modersmål dit barn taler, og skrive de ønskede dagtilbudstimer. Dette vil kun være vejledende. Bemærk venligst: De timer, du gerne vil have pasning af, er kun obligatoriske, hvis du har anmodet om en dagpleje til dit barn - du skal udfylde tiderne XX: XX, før du kan gå videre med tilmeldingen.

Brug venligst kommentarfeltet, hvis du har kommentarer til tilmeldingen. Hvis du flytter fra en bolig til en anden inden for Kalundborg Kommune eller flytter fra en anden kommune til Kalundborg Kommune, skal du indtaste din nye adresse og din flyttedato → tryk på "næste" i nederste højre hjørne.

Udfyld din civilstand og kontaktoplysninger. Det er vigtigt, at du bekræfter, at e-mailadressen er korrekt → tryk på "næste" i nederste højre hjørne.

På denne side får du et endeligt overblik over de institutioner, du har tilmeldt dit barn, hvis din ansøgning er som den skal. Tryk på "send opskrivning"  i nederste højre hjørne.

Hvis du ønsker at redigere oplysninger, skal du trykke på "ret oplysninger" nederst på siden. Du vil blive flyttet tilbage til trin 4 "prioritering". Hvis du derefter ønsker at tilføje en eller flere forespørgsler, skal du vælge "ny søgning", og du vil derefter blive flyttet tilbage til trin 1 "søg institution", hvor du skal gennemgå punkt 1-7.

 Når ansøgningen er indsendt, fremkommer en kvittering for indsendelsen. Bemærk venligst: Der vil også blive sendt en kvittering til din 'post' på din ansøgning om Digital Pladsanvisning.

Du kan læse om retningslinjer for Pladsanvisning på Kalundborg Kommunes hjemmeside via dette link:  Anvisning af plads til pasning af dit barn

På Kalundborg Kommunes hjemmeside er de forskellige dagtilbud listet op, og ved klik på dagtilbuddet kommer du videre til deres hjemmeside. Du kan se listen over dagtilbud via dette link: Dagpleje og daginstitutioner

Du kan altid finde yderligere information via www.Kalundborg.dk

Økonomisk fripladstilskud – Tilskud til betaling af dagtilbud og SFO

Ligger familiens samlede husstandsindkomst under en vis grænse, kan du/I få et ekstra tilskud fra kommunen, så det bliver billigere eller helt gratis at have barnet i dagtilbud. Det kaldes et økonomisk fripladstilskud. Du/I skal søge om økonomisk fripladstilskud hos kommunen for at være berettiget til tilskuddet.

Husstandsindkomsten beregnes ud fra de personer som lever i et ægteskabslignende forhold med hinanden. Det vil sige, at hvis man f.eks. bor sammen med sin søster eller forælder vil disses indtægt ikke tælle med i beregningen af den samlede husstandsindkomst.

Ligger familiens samlede husstandsindkomst under en vis grænse, kan du/I få et ekstra tilskud fra kommunen, så det bliver billigere eller helt gratis at have barnet i dagtilbud. Det kaldes et økonomisk fripladstilskud. Du/I skal søge om økonomisk fripladstilskud hos kommunen for at være berettiget til tilskuddet.

Husstandsindkomsten beregnes ud fra de personer som lever i et ægteskabslignende forhold med hinanden. Det vil sige, at hvis man f.eks. bor sammen med sin søster eller forælder vil disses indtægt ikke tælle med i beregningen af den samlede husstandsindkomst.

Indtægtsgrundlag – Husstandsindkomst

Den skattepligtige indkomst indgår i husstandsindkomsten.

Når der søges om økonomisk fripladstilskud, skal der tages udgangspunkt i den månedlige husstandsindkomst. Den månedlige husstandsindkomst skal herefter omregnes til en årsindkomst (ganges med 12).

  • op til 187.900 kr. – fuld friplads
  • 187.901 kr. til 583.699 kr. – delvis friplads
  • 583.700 kr. eller derover – fuld forældrebetaling.

Når kommunen skal beregne og senere genberegne dit økonomiske fripladstilskud for den konkrete måned, tager kommunen derfor udgangspunkt i husstandens månedlige indkomst. Til brug for genberegning af det månedlige fripladstilskud trækkes oplysningerne om den månedlige indkomst fra Skattestyrelsens såkaldte indkomstregister.

Det er således ikke indkomsten set over et helt år, der er afgørende for fripladstilskuddet i den enkelte måned.

Indtægtsgrænserne forhøjes med:

  • 7.000 kr. for hvert hjemmeboende barn under 18 år ud over det første hjemmeboende barn
  • 65.747 kr. når den forælder, der har retten til pladsen og til fripladstilskuddet, er enlig forsørger (2022).

Ansøg på borger.dk når du har fået tildelt en dagtilbudsplads (vuggestue, dagpleje, børnehave) eller når dit barn er blevet indmeldt i SFO.

borger.dk

  • På borger.dk skal du vælge fanen Børnepasning.
  • Herefter skal du vælge Økonomisk fripladstilskud, søskendetilskud og andre tilskud
  • Så skal du vælge hvilken kommune du bor I og klikke på start.
  • Klik på Videre.
  • Nu omstilles du til Digital Pladsanvisning.
  • Log på med NemID/MitID
  • Du skal nu klikke på dit eget navn for at lave en fripladsansøgning (ikke dit barns navn)
  • Følg herefter vejledningen.

Månedlig genberegning

Kommunen indhenter oplysninger om den del af den enkelte måneds husstandsindkomst, som indberettes til indkomstregisteret. Kommunen foretager i den forbindelse en sammenligning af den del af den foreløbigt opgjorte indkomst, som vedrører indkomster i indkomstregisteret, med de faktiske registrerede indkomstoplysninger i registeret.

Kommunen foretager en genberegning af den konkrete måneds foreløbige fripladstilskud, hvis indkomstsammenligningen viser en afvigelse på mindst 5 trin på fripladsskalaen. Kommunerne skal efter partshøring herefter hurtigst muligt trække for meget tildelt økonomisk fripladstilskud fra eller lægge for lidt tildelt økonomisk fripladstilskud til den førstkommende opkrævning af forældrebetaling for en plads i et dagtilbud.

I de særlige tilfælde, hvor et eventuelt for lidt tildelt økonomisk fripladstilskud skal trækkes fra den førstkommende opkrævning af forældrebetaling, og dette overstiger forældrenes resterende del af betalingen, kan den resterende del af beløbet efterbetales til den eller de forældre, som har retten til tilskuddet.

Årlig efterregulering

En gang årligt foretages den årlige efterregulering som er en endelig opgørelse af de enkelte måneders husstandsindkomst, og på grundlag heraf foretages en endelig beregning af de enkelte måneders økonomiske fripladstilskud.