Inddragelse og idéudvikling
For at skabe de bedste forudsætninger for et succesfuldt projekt er det vigtigt at inddrage lokalsamfundet. På møderne kan deltagerne f.eks. opdeles i små grupper, hvor hver person i fem minutter nedfritter deres idéer på post-its. Herefter præsenteres idéerne i plenum, og gruppen udvælger 5-10 forslag, som arbejdes videre med. Denne metode sikrer en bred og demokratisk idéindsamling.
Vejledning og ressourcer
Der findes mange guider, der kan hjælpe dig med at gå fra en idé til et færdigt projekt. Realdanias håndbog om projektudvikling er et godt eksempel, der kan inspirere til at skabe nye mødesteder og styrke lokalsamfundet. Yderligere ressourcer som vejledninger til småprojekter i det åbne land og gode råd fra f.eks. Friluftsrådet, Spor og Danmarks Naturfredningsforening giver konkrete tips til alt fra etablering af stier til forbedring af friluftslivet.
Erfaringsudveksling
På siden “Lokalområder” kan du løbende se, hvilke initiativer andre aktionsgrupper arbejder med, og få inspiration til, hvordan du selv kan realisere dine idéer. Ved at dele erfaringer og metoder skabes et stærkt netværk, hvor lokale ildsjæle støtter hinanden i at gøre gode idéer til virkelighed.