"Det her er det, jeg er skabt til at gøre. Sådan føltes det", husker Kristian. Tre år senere er han stadig på Tømmerup Skole, hvor han på fineste vis balancerer tid til sit arbejde og studier for at få sin læreruddannelse.
Ordningen passer ham godt. Tirsdage er dedikeret til studier, og en gang om måneden deltager han i den obligatoriske seminarundervisning om lørdagen.
Som ny på arbejdspladsen fik Kristian tildelt en mentor. "Jeg blev taget imod med åbne arme. Mine kolleger var meget hjælpsomme", siger han og fortsætter: "Og det er de stadig. Den eneste forskel nu er, at vi kender hinanden bedre, hvilket gør alting lettere. Vi hjælper hinanden – hvad enten det er at printe materialer eller tage en klasse."
Kristian Madsen finder stor tilfredsstillelse i at forme sine undervisningsforløb og få positiv feedback på sine idéer. Han underviser både i matematik og håndværk & design, og en dag besluttede han sig for at kombinere de to fag. Eleverne skulle først bygge modeller og derefter beregne matematikken bag deres konstruktioner. "Mine kollegers reaktion var bare: 'ja, lad os prøve det!' og 'sikke en god idé!' Den slags åbenhed skaber et godt arbejdsmiljø", siger han.
Men hvad sker der, når arbejdet bliver udfordrende?
Kristian deler en oplevelse: "Under en idrætstime blev jeg ramt i øjet af en bold. Det var ikke med vilje, men bolden ramte uheldigt, og det gjorde ondt. Meget ondt. Jeg gjorde timen færdig, men fik migræne og måtte tage hjem. Men heldigvis blev jeg støttet af min skoleleder. Hun sagde, at jeg skulle tage fri, komme mig og først vende tilbage, når jeg var klar. Det betød virkelig, virkelig meget for mig. Jeg følte mig aldrig skamfuld over at måtte tage hjem, men jeg fik måske en lille smule dårlig samvittighed over ikke at kunne undervise mine klasser i den periode. Men at høre, at det var okay at tage en pause – det var en lettelse".
Kristian har boet i København, men har aldrig følt sig hjemme i den store by. "I Kalundborg er der masser af natur. Og der er historie i bymidten. At undervise i middelalderen i Kalundborg giver noget ekstra", siger han.
Ifølge Kristian er det bedste ved at være lærer, når eleverne tager noget værdifuldt med sig. "Det er lige meget, om det er en lille opgave eller et helt forløb. Hvis jeg kan give følelsen af nysgerrighed og glæde ved at lære til et par elever om dagen, så er jeg glad", siger Kristian med et smil.