Et udviklingsorienteret skolevæsen

Folkeskolerne i Kalundborg Kommune er kendetegnet ved faglig ledelse, professionel dømmekraft og faglig handlemulighed for lærerne

Billede af Randi og Kevin
tv. Randi Stokholm - th. Kevin Sølvsten Meier

Folkeskolerne i Kalundborg Kommune er kendetegnet ved faglig ledelse, professionel dømmekraft og faglig handlemulighed for lærerne. Samtidig betyder et tæt samarbejde, at der ikke er langt fra idé til virkelighed.

I Kalundborg Kommune er der kort vej til indflydelse

Kalundborg Kommune har 16 folkeskoler. Skolerne er forskellige i både størrelse og geografisk placering - fra den lille landsbyordning til den store byskole, og snart åbner en international folkeskole i Kalundborg by. Du kan i Kalundborg kommune finde job på en folkeskole, som passer til netop dig.

Folkeskolerne i Kalundborg Kommune er kendetegnet ved faglig ledelse samt professionel dømmekraft og faglig handlemulighed for lærerne. Samtidig betyder et tæt samarbejde, at der ikke er langt fra idé til virkelighed, forklarer Randi Stokholm, der er formand i Kalundborg Lærerkreds: ”En af styrkerne ved den måde vi driver folkeskole på i Kalundborg Kommune, er det tætte samarbejde mellem lærere og ledelse, der giver en effektiv sparring til gavn for eleverne, men som også gør, at man som lærer har indflydelse på gennemførelsen af sin egen undervisning”.

For at sikre en god start for nye lærere tilbyder folkeskolerne i Kalundborg Kommune en mentorordning for netop de nyansatte: ”Vi tager hånd om nyuddannede lærere ved en mentorordning og 720 undervisningstimer som højeste undervisningstid det første ansættelsesår”, fortæller Randi Stokholm.

Samarbejde på tværs

Ud over de 16 almene folkeskoler findes også to specialskoler, der samarbejder med de almene folkeskoler for at styrke lærernes kompetencer og deres specialpædagogiske viden. Ifølge Kevin Søvlsten Meier, der er formand for skolelederforeningen i Kalundborg, er det en stor styrke med en tæt kobling mellem almen og specialområdet: ”Vi arbejder aktivt med at udbrede specialpædagogiskviden i almenområdet, så læringsmiljøerne understøttes bedst muligt. Hver folkeskole har mulighed for kompetenceudvikling gennem forløb målrettet lokale indsatser på den enkelte folkeskole. Eksempelvis klasserumsledelse, CO-teaching, autisme og ADHD, bevægelse- og praksisfaglighed samt meget mere”.

Ud over at trække på den kollegiale sparring, mentorordningen og vidensdelingen på tværs af folkeskolerne, så vil du som ansat på en af kommunens folkeskoler også have mulighed for at udvikling og vedligeholde din faglige kompetencer gennem en række kurser og forløb, der udbydes via forvaltningen. På alle folkeskoler arbejder vi med et ressourceorienteret børnesyn og den professionelle relation mellem lærer og elev – det er vigtigt for os at eleven er i centrum med faglig læring, social udvikling og god trivsel.