Selvbetjening for affald

Få adgang til de selvbetjeningsløsninger, vi har for affaldsområdet.

Tømmekalender

Se, hvornår dine affaldsbeholdere tømmes

Se din tømmekalender på affaldsappen Perfect Waste – tilmeld dig her

Meld fejl ved tømning

Beholder er ikke tømt

Beholder er ikke sat på plads

Der er tabt affald

Låge er ikke lukket

Meld fejl ved beholdere

Beholder er i stykker

Beholder er forsvundet

Beholder er ikke leveret

Miljøkasse

Tilmeld dig, hver gang du ønsker at få ombyttet din miljøkasse. Du skal ikke betale ekstra for at tilmelde dig ombytningen.

Få ombyttet miljøkasse

Meld fejl ved ombytning af miljøkasse

Tekstilaffald

Tilmeld dig, hver gang du ønsker at få indsamlet tekstilaffald. Du skal ikke betale ekstra for at tilmelde dig tekstilindsamling.

Få indsamlet tekstilaffald

Meld fejl ved indsamling af tekstilaffald

Ændring, til- og afmelding af beholdere

Har du brug for at tilkøbe en ekstra affaldsbeholder eller en ny type af affaldsbeholder? Så kan du gøre det her.

Ændr beholder

Til- og afmeld beholder

Ændr beholder (erhverv på øerne)

Til- og afmeld beholder (erhverv på øerne)

Ekstra tømning

Bestil ekstra tømning

Se priser for ekstra tømning

Byggeaffald

Anmeld og søg om anvisning af nedrivnings- og byggeaffald

Genbrugspladser (ARGO)

På genbrugspladsen må du aflevere alt dit affald på nær mad- og restaffald. Det afhenter vores renovatører på din adresse, når de tømmer dine affaldsbeholdere. 

Find nærmeste genbrugsplads

Find sorteringsvejledning til genbrugspladserne

Ofte stillede spørgsmål

Tjek, om skraldemanden har hængt en informationsfolder på din skraldespand, som forklarer, hvorfor den ikke er blevet tømt. Det kan skyldes, du ikke har sorteret affaldet korrekt eller ikke har vendt beholderen korrekt med håndtagene udad. Manglende tømning kan for eksempel også skyldes driftsforstyrrelser eller ruteomlægning. Du kan følge med i, om der er driftsforstyrrelser, på Driftsinformation om affaldstømning.

Bemærk, at skraldemanden ikke altid kommer og tømmer din beholder på samme tidspunkt af dagen. Din beholder tømmes mellem kl. 06.00 og 20.00 på tømmedagen. Vent derfor med at melde en manglende tømning til herefter eller dagen efter. 

Hvis du mener, at den manglende tømning af din affaldsbeholder ikke skyldes noget af det førnævnte, kan du melde manglende tømning på Selvbetjening for affald.

Du skal pakke alt rest- og madaffald ind i en pose og lukke den tæt med en knude. For at tage hensyn til skraldemændenes sikkerhed og i øvrigt undgå lugtgener og maddiker må du ikke aflevere affaldet løst i beholderen. Du skal selv vælge og anskaffe poser til rest- og madaffald. Poserne, uanset materiale, bliver sorteret fra, når affaldet genanvendes.

De øvrige affaldstyper (plast, metal, madkartoner, drikkekartoner, papir og pap) skal IKKE pakkes ind i en pose, inden du lægger dem i beholderen. Indpakning af dem forhindrer nemlig en effektiv genanvendelse.

Find en vejledning til, hvordan dit affald skal sorteres, og hvilke typer af affald der skal pakkes ind i en tætlukket pose, i Sorteringsvejledning.

Hvis din affaldsbeholder ikke er tilstrækkelig til at opfylde dine behov for affaldssortering, kan du vælge en anden affaldsbeholder på Selvbetjening for affald. Vi pålægger et omvalgsgebyr på 220 kr. per omvalg. Det er kun ejendommens ejer eller administrator, der kan ændre på ejendommens affaldsordning. Det er ejerens eller administratorens ansvar, at ejendommen er tilmeldt den nødvendige beholderkapacitet.

Vær opmærksom på, at der er visse krav til, hvilke beholdere en husstand skal have. Se mere på Krav til beholdere til rest- og madaffald.

Beholderstørrelsen 370 l udfases

Det er ikke længere muligt at tilvælge eller få erstattet en affaldsbeholder på 370 l.

Vi har besluttet at udfase denne størrelse affaldsbeholder på baggrund af Arbejdstilsynets vurdering og vejledning. Begrundelsen er, at beholderens udformning og tyngdepunkt skaber et uhensigtsmæssigt arbejdsmiljø for skraldemanden.

Hvis du allerede har en affaldsbeholder 370 l, som skal udskiftes på grund af skader, udskifter vi den med en affaldsbeholder på 240 l.

Hvis din beholder er gået i stykker i forbindelse med tømning og almindeligt slid, udbedres skaden på vores regning. 

Hvis skaden skyldes hærværk, fyrværkeri eller andet, der ikke er sket i forbindelse med tømning af beholderen, skal du som grundejer selv betale for en ny beholder. 

Du kan melde, at din beholder er gået i stykker på Selvbetjening for affald. Vi reparerer og udskifter beholdere inden for 4 til 6 uger.

Hvis du har ekstra produktion af rest- og madaffald, kan det være nødvendigt med en ekstra affaldssæk eller en ekstra tømning af din affaldsbeholder.

Hvis der blot er tale om en smule ekstra rest- og madaffald, kan du købe sækkemærker. Klæb et sækkemærke på en almindelig affaldssæk, og stil sækken ved siden af din affaldsbeholder. Så tager skraldemanden sækken med ved næste tømning.

Sækkemærker sælges i pakker af tre for 120 kr. Du kan købe dem på bibliotekerne i Kalundborg, Gørlev, Høng, Ubby og Eskebjerg og på færgekontoret på Sejerø.

Hvis du har produceret nok ekstra affald til at fylde din rest- og madbeholder op og har behov for en ekstraordinær tømning af dine affaldsbeholdere, kan du bestille en ekstra tømning på Selvbetjening for affald. Det koster 291 kr. per ekstra tømning af din rest- og madbeholder og 470 kr. per ekstra tømning af din affaldsbeholder til genanvendeligt affald.

Hvis du har fyldt din miljøkasse op med farligt affald eller har behov for at få hentet tekstilaffald, skal du hver gang tilmelde dig dette på Selvbetjening for affaldDu skal ikke betale ekstra for at tilmelde dig ombytningen.

Vi har valgt denne løsning for at mindske gebyrerne for affaldsordningen, da farligt affald og tekstilaffald ikke produceres nok til at have faste indsamlingsdatoer.

Find mere viden om at få tømt miljøkassen

Find mere viden om få afhentet tekstilaffald

Den kommunale storskraldsordning er nedlagt. Det er derfor ikke længere muligt at få afhentet storskrald af kommunen. 

Du kan aflevere storskrald på genbrugspladserne.

Det er kun tilladt at afbrænde haveaffald sankthans den 23. juni, bestemt under Regulativ for husholdningsaffald.

Afbrænding af haveaffald skal ske i overensstemmelse med den til enhver tid gældende bekendtgørelse fra Forsvarsministeriet om brandværnsforanstaltninger ved afbrænding, brug af ild, lys og varmekilder med videre, for tiden bekendtgørelse nr. 1339 af 10. december 2014.

Vilkår for afbrænding af sankthansbål

For at beskytte dyre- og fugleliv må klargøring af sankthansbål tidligst ske 2 dage før afbrænding.

Afbrænding af sankthansbål må kun ske sankthans i døgnet den 23. juni.

Afbrændingen skal foregå således, at den ikke medfører fare for ildens spredning, og må ikke medføre væsentlige ulemper for omgivelserne, herunder vej og lufttrafik.

Afbrænding skal ske under konstant tilsyn af en voksen person. Tilsynspligten vedvarer, indtil ild og gløder er fuldstændig slukket.

Ved afbrænding af sankthansbål skal følgende mindste afstande overholdes:

  • 30 m til alle bygninger med hårdt tag
  • 60 m til brændbare markafgrøder
  • 200 m til bygninger med tag af strå eller andet let antændeligt materiale
  • 200 m til stakke og andre oplag af let antændelige stoffer, større oplag af bearbejdet træ, plast, brændbare emballager og lignende samt oplag af brandfarlige væsker, F-gas trykbeholdere med brandfarlige gasser og overjordiske naturgasinstallationer
  • 200 m til nåletræsbevoksninger, lyngklædte arealer og anden brændbar vegetation.