- Prik hul i folien med en gaffel eller kniv i alle rum
- Stil mikrobølgeovnen på fuld effekt(kraftige ovne på middeleffekt)
- Stil bakken på en tallerken i ovnen og stil ovnen på 4 til 6 minutter.
Lad retten køle ned i et minut, før du tager folien af. Der kan samle sig kondens under folien, som godt kan være varmt, hvis du åbner med det samme. Skær eventuelt rundt i kanten med en urtekniv, hvis folien er for svær at få af.
Sådan varmes biretten i mikrobølgeovnen
Biretterne er lidt mindre end hovedretterne og skal derfor tilberedes lidt kortere tid. Proceduren er den samme, men biretterne skal kun have 3-4 minutter.
Vafler, pandekager, æbleskiver og tarteletter skal kun varmes op til 1 minut
Tips
- Hvis sovsen klumper, husk at røre i retten efter opvarmning
- Det kan være en god ide, at nedsætte opvarmningstiden eller temperaturen, når du varmer suppe eller mælkemad, da de nemt kan koge over.
Sådan varmes hovedretten i almindelig ovn
- Varm ovnen op til 120 °c på varmluft(140°c i almindelig ovn)
- Prik hul i folien med en gaffel eller en kniv i alle rum
- Varm maden i ca. 20-30 minutter
Lad retten køle ned i 1 minut, som tidligere beskrevet.