Sådan varmes maden

Vejledning til hvordan du varmer din mad

  1. Prik hul i folien med en gaffel eller kniv i alle rum 
  2. Stil mikrobølgeovnen på fuld effekt(kraftige ovne på middeleffekt) 
  3. Stil bakken på en tallerken i ovnen og stil ovnen på 4 til 6 minutter. 

Lad retten køle ned i et minut, før du tager folien af. Der kan samle sig kondens under folien, som godt kan være varmt, hvis du åbner med det samme. Skær eventuelt rundt i kanten med en urtekniv, hvis folien er for svær at få af. 

Sådan varmes biretten i mikrobølgeovnen 

Biretterne er lidt mindre end hovedretterne og skal derfor tilberedes lidt kortere tid. Proceduren er den samme, men biretterne skal kun have 3-4 minutter. 

Vafler, pandekager, æbleskiver og tarteletter skal kun varmes op til 1 minut 

Tips

  • Hvis sovsen klumper, husk at røre i retten efter opvarmning 
  • Det kan være en god ide, at nedsætte opvarmningstiden eller temperaturen, når du varmer suppe eller mælkemad, da de nemt kan koge over. 

Sådan varmes hovedretten i almindelig ovn 

  1. Varm ovnen op til 120 °c på varmluft(140°c i almindelig ovn) 
  2. Prik hul i folien med en gaffel eller en kniv i alle rum  
  3. Varm maden i ca. 20-30 minutter 

Lad retten køle ned i 1 minut, som tidligere beskrevet.