Kalundborg Kommunalbestyrelse har den 25. oktober 2023 vedtaget at fremlægge følgende planforslag i offentlig høring i 4 uger. Samtidig offentliggøres kommunens vurdering om, at der ikke skal gennemføres miljøvurdering.
For Kommunalbestyrelsens behandling af sagen henvises til Kalundborg Kommunes hjemmeside www.kalundborg.dk under punktet "Dagsorden og beslutningsreferat".
Planforslagene kan også findes som digitale planer gennem www.planportal.kalundborg.dk
Om planforslagene
Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10
Kommuneplantillægget udlægger nyt rammeområde til kulturhuset, K01.OF02, som erstatter en del af det eksisterende rammeområde K01.R03. Afgrænsningen af rammeområde K01.R03 tilpasses og bestemmelserne justeres til aktuelle behov.
Forslag til lokalplan nr. 591
Lokalplanens formål er at:
- underbygge sammenhængen mellem Bymidten og Havneparken ved at etablere kulturhus, restauration og atelier ved Havneparken
- åbne mulighed for at pakhuset kan anvendes til kulturhus, og at det tidligere havnekontor og værkstedbygning kan benyttes til restaurationsformål, atelier, galleri mv.
- skabe grundlag for at udvide og renovere det tidligere pakhus, således det fremstår med øget længde og ligner oprindelige tagprofil
- sikre, at friarealerne omkring bygningerne kan få en flersidig anvendelse til rekreative formål med offentlig adgang og til udeservering for områdets restaurant/cafe.
Lokalplanen er inddelt i to delområder til henholdsvis offentlige formål og rekreative formål.
Bebyggelse
Lokalplanens projekter tager afsæt i eksisterende bygninger som gennem ombygninger og tilbygninger danner ramme for de fremtidige anvendelsesmuligheder.
Pakhusets ombygges til kulturhus med publikumsorienterede aktiviteter som borgerservice, bibliotek, teater, foredrag, udstillinger, café med køkken, mødelokaler, værksteder, kontorer mv. Pakhusets historiske og karakteristiske tagprofil genskabes i hovedtræk ved at placere en ny bygningskrop ovenpå den eksisterende teglbygning fra 1913, samt ved at tilføje yderligere etageareal mod vandet.
Det tidligere Havnekontor kan ombygges til restauration med udgangspunkt i den nuværende bygnings maritime karakter.
Afgørelse om miljøvurdering
I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) har Kalundborg Kommune på baggrund af en gennemført miljøscreening truffet afgørelse om, at der ikke skal udarbejdes miljøvurdering til ovennævnte planforslag. Kalundborg Kommune vurderer, at de tiltag, der kan følge af planforslaget, ikke vil medføre væsentlig indvirkning på miljøet. Begrundelsen for afgørelsen fremgår af planens redegørelse. Afgørelsen kan påklages til Planklagenævnet, jf. afsnittet længere nede.
Retsvirkninger
Indtil planforslaget er endeligt vedtaget og offentligt bekendtgjort af Kommunalbestyrelsen, må de ejendomme, der er omfattet af planforslagene, ikke udnyttes på en måde, der kan foregribe indholdet af de endelige plan, jf. planlovens § 17.
Offentliggørelse og fremlæggelse
Planforslagene inkl. miljøvurdering er fremlagt fra den 16. november 2023 til og med den 15. december 2023. I denne periode har du mulighed for at komme med eventuelle bemærkninger til planforlagene.
Derefter vil Kommunalbestyrelsen tage endelig stilling til planforslagene.
Kalundborg Kommune vil på fremlæggelsesdagen den 16. november 2023 indberette planerne til plandata.dk.
Høringsfrist
Bemærkninger til planforslagene skal sendes skriftligt til Kalundborg Kommune, Plan, Byg og Miljø, Holbækvej 141B, 4400 Kalundborg, eller e-mail: dto@kalundborg.dk således, at de er kommunen i hænde senest den 15. december 2023.
Spørgsmål
Spørgsmål til planforslagene kan rettes til Jesper Handberg på tlf. 5953 4926, e-mail jehb@kalundborg.dk eller Knud Groth, tlf. 5953 5255, e-mail kngr@kalundborg.dk.
Klagevejledning – miljøvurdering
Planforslagenes indvirkning på miljøet er undersøgt i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).
Kalundborg Kommune har på baggrund heraf vurderet, at planforslagene ikke har væsentlig indvirkning på miljøet og derfor ikke er omfattet af lovens krav om miljøvurdering.
Ifølge planlovens § 58, stk. 1, nr. 3 kan kun retlige spørgsmål vedrørende afgørelsen påklages. Klagen skal være modtaget inden 4 uger efter den offentlige bekendtgørelse. Klageberettiget er enhver med retlig interesse i sagens udfald, landsdækkende foreninger og organisationer, der som hovedformål har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelse af væsentlige brugerinteresser indenfor arealanvendelse.
En eventuel klage indgives via Klageportalen, som du finder på borger.dk og virk.dk. Klagen sendes herefter gennem Klageportalen til Kalundborg Kommune. Klagen skal være indgivet inden fire uger efter lokalplanen er offentligt bekendtgjort. Klagen er indgivet, når den er tilgængelig for Kalundborg Kommune i Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr. Gebyret er forskelligt for private og virksomheder. Privatpersoner skal betale et gebyr på 900 kr. Virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder skal betale 1.800 kr. for behandling af en klage.
Særlige forhold
Klagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer udenom Klageportalen. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning herom til Kalundborg Kommune via e-mail dto@kalundborg.dk. Kalundborg Kommune videresender anmodningen til klagenævnet, som beslutter, om du kan blive fritaget.
Søgsmål
Hvis du vil indbringe afgørelsen for domstolene, skal dette ske inden 6 måneder fra bekendtgørelse afgørelsens modtagelse.