Kalundborg Kommunalbestyrelse har den 26. april 2023 vedtaget at fremlægge følgende planforslag i offentlig høring i 4 uger. Samtidig offentliggøres kommunens vurdering om, at der ikke skal gennemføres miljøvurdering.
For Kommunalbestyrelsens behandling af sagen henvises til Kalundborg Kommunes hjemmeside under punktet "Dagsorden og beslutningsreferat"
Om planforslaget
Lokalplanens formål er at skabe grundlag for, at der kan opføres en tæt-lav boligbebyggelse (rækkehuse) med ca. 27 boliger, som vil bidrage til en fortætning og en mere sammenhængende bebyggelse i Gørlev by. Det nye boligområde vil binde boligbebyggelserne på Østerled og Æblehaven sammen og optage dele af det tomme område, som sukkerfabrikkens nedlagte aktiviteter har efterladt. Lokalplanen fastlægger derudover et sammenhængende stisystem og et fælles friareal, som er fordelt på mindre, intime rum koblet til stisystemet og rækkehusene. Fra stamvejen med fortov, og den ene sti, vil der være interessante kig til Sukkerfabrikkens vartegn, de hvide siloer.
Det er lokalplanen formål, at:
- at området kan anvendes til en tæt-lav boligbebyggelse
- at der skabes et sammenhængende stisystem, som giver mulighed for at udnytte de sideliggende friarealer inden for lokalplanområdet, og som samtidig kobler sig på sine omgivelser gennem to centrale stier.
Lokalplanen erstatter den gældende Lokalplan nr. 503 for et boligområde ved Roevej i Gørlev, som er vedtaget i 2008, men som aldrig er blevet realiseret.
Afgørelse om miljøvurdering
I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) har Kalundborg Kommune på baggrund af en gennemført miljøscreening truffet afgørelse om, at der ikke skal udarbejdes miljøvurdering til ovennævnte planforslag. Kalundborg Kommune vurderer, at de tiltag, der kan følge af planforslaget, ikke vil medføre væsentlig indvirkning på miljøet. Begrundelsen for afgørelsen fremgår af planens redegørelse. Afgørelsen kan påklages til Planklagenævnet, jf. afsnittet længere nede.
Retsvirkninger
Indtil planforslaget er endeligt vedtaget og offentligt bekendtgjort af Kommunalbestyrelsen, må de ejendomme, der er omfattet af planforslagene, ikke udnyttes på en måde, der kan foregribe indholdet af de endelige plan, jf. planlovens § 17.
Offentliggørelse og fremlæggelse
Planforslaget med miljøscreening er fremlagt fra den 17. maj til og med 14. juni 2023. I denne periode har du mulighed for at komme med eventuelle bemærkninger til planforslaget.
Herefter vil Kommunalbestyrelsen tage endelig stilling til lokalplanforslaget.
Kalundborg Kommune vil på bekendtgørelsesdagen den 17. maj 2023 indberette planen til plandata.dk. Planforslaget kan ligeledes ses på Kalundborg Kommunes Planportal.
Høringsfrist
Bemærkninger til planforslaget skal sendes skriftligt til Kalundborg Kommune, Plan, Byg og Miljø, Holbækvej 141B, 4400 Kalundborg, eller e-mail: dto@kalundborg.dk således, at de er kommunen i hænde senest den 14. juni 2023. Af mailens eller brevets titel skal det fremgå, at det omhandler "Høringssvar til Forslag til Lokalplan nr. 588 for boligområde ved Roevej, Gørlev."
Spørgsmål
Spørgsmål til planforslaget kan rettes til Anna Slavensky på tlf. 59535225, e-mail ansa@kalundborg.dk
Klagevejledning – miljøvurdering
Planforslagets indvirkning på miljøet er undersøgt i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).
Kalundborg Kommune har på baggrund heraf vurderet, at planforslaget ikke har væsentlig indvirkning på miljøet og derfor ikke er omfattet af lovens krav om miljøvurdering.
Ifølge planlovens § 58, stk. 1, nr. 3 kan kun retlige spørgsmål vedrørende afgørelsen påklages. Klagen skal være modtaget inden 4 uger efter den offentlige bekendtgørelse, som er den 16. maj 2023. Klageberettiget er enhver med retlig interesse i sagens udfald, landsdækkende foreninger og organisationer, der som hovedformål har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelse af væsentlige brugerinteresser indenfor arealanvendelse.
En eventuel klage indgives via Klageportalen, som du finder på www.borger.dk og www.virk.dk. Klagen sendes herefter gennem Klageportalen til Kalundborg Kommune. Klagen skal være indgivet inden fire uger efter lokalplanforslaget er offentligt bekendtgjort. Klagen er indgivet, når den er tilgængelig for Kalundborg Kommune i Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr. Gebyret er forskelligt for private og virksomheder. Privatpersoner skal betale et gebyr på 900 kr. Virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder skal betale 1.800 kr. for behandling af en klage.
Særlige forhold
Klagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer udenom Klageportalen. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning herom til Kalundborg Kommune via e-mail dto@kalundborg.dk. Kalundborg Kommune videresender anmodningen til klagenævnet, som beslutter, om du kan blive fritaget.
Søgsmål
Hvis du vil indbringe afgørelsen for domstolene, skal dette ske inden 6 måneder fra bekendtgørelse afgørelsens modtagelse.