Sygdomsramte træer udgør risiko
En del af skovens træer er ramt af sygdom, som svækker og i sidste ende dræber træerne. Det betyder, at de kan vælte eller knække uden varsel – og dermed udgøre en risiko for de gæster, der nyder skoven. Disse risikotræer bliver derfor fjernet som en del af udtyndingen.
Skov med liv og variation
Skovtyndingen har også et mere langsigtet mål: At skabe en mere robust og varieret skov med mange forskellige træarter i forskellige højder og aldre. Det giver gode levesteder for dyr og planter – og samtidig en mere spændende og naturrig oplevelse for besøgende.
Som en del af indsatsen efterlades udvalgte døde træer, grene og højstubbe i skovbunden. De er vigtige for skovens økosystem, da de fungerer som levesteder for blandt andet fugle, insekter og svampe. Arbejdet kan se voldsomt ud her og nu, men det bliver godt igen med tiden, når skoven får lov at udvikle sig med diversitet.
Tidspunktet valgt med omtanke for dyrelivet
For at tage hensyn til flagermus, er tidspunktet for udtyndingen nøje valgt. Arbejdet sættes i gang midt i april – lige inden flagermusenes ynglesæson starter. Træer med huller, der kan bruges som redesteder for flagermus og spætter, bliver ikke fældet.
Skiltning og sikkerhed - Undgå leg ved stammerne
Der vil blive sat skilte op ved skovens indgange, når arbejdet går i gang. Det er nogle store maskiner, der arbejder med udtyndingen, og man skal ikke opholde sig der hvor de arbejder. Der bliver ikke adgang forbudt i skoven, men kommunen anbefaler, at man holder sig på rigtig god afstand imens arbejdet er i gang.
Efter arbejdet vil der ligge stammer i en stak på det nærliggende græsareal hen over sommeren. Af hensyn til sikkerheden må man ikke klatre, lege eller på andre måder skubbe til stakken.