Erhvervspraktik 8., 9. og 10. klasse

Kalundborg Kommune tilbyder elever i 8., 9. og 10. klasse at komme i erhvervspraktik. Praktikugen ligger i uge 40 (29. september - 3. oktober) i 2025.

Der vil være mulighed for at melde sig ind på 8 forskellige spor, alt efter interesse og fremtidsdrømme.

Du kan skrive dig op til at få besked, når der åbnes for tilmelding – skriv dig på listen via dette link Praktik i Kalundborg Kommune, så hører du fra os.

Hvert forløb bliver tilrettelagt efter den enkelte elev - noget kan blive helt individuelt og noget kan blive sammen med andre elever fra skolerne i Kalundborg Kommune.

Fælles for alle områder/praktikforløb:

Introdag mandag kl. 9-13

  • Velkomst og morgenmad
  • Info om Kalundborg Kommune som organisation og arbejdsplads
  • To anderledes og sjove karriereveje
  • Oplæg fra borgmesteren og kommunaldirektøren
  • UU fortæller om, hvordan du medvirker til at få en god praktikuge
  • Frokost og tak for i dag

Læs mere om de 8 spor nedenfor.

Hvis du har nogle interesser eller praktikønsker, som du ikke finder i nogle af disse pakker, er du meget velkommen til at kontakte Anne Varnaa Ritzau fra HR og Udvikling på tlf. 59 53 48 15 eller mail anri@kalundborg.dk - så lover vi at se på, om vi kan tilrette et forløb, der taler ind i netop dette.

I kommunens administrative afdelinger arbejder vi for at understøtte driften og udviklingen af de kommunale borgerrettede kerneopgaver med fokus på, at Kalundborg Kommune er en veldrevet og attraktiv arbejdsplads.

Vi dækker mange forskellige arbejdsområder; alt lige fra juridisk rådgivning, økonomi, løn, og ledelsesunderstøttelse til HR og meget andet. Vi arbejder så at sige i maskinrummet og bidrager til at skabe de bedst mulige betingelser for udviklingen af organisationen og Kalundborg Kommune.

Hvis du vælger at komme i praktik i vores administration, får du mulighed for at prøve kræfter med:

  • HR og Udvikling, hvor vi arbejder med rekrutteringer, arbejdsmiljø, lederudvikling, sygefraværsindsatser m.m.
  • Personale og forhandling, hvor vi arbejder med personalesager (ansættelse og afsked), rådgivning og vejledning til kommunens ledere om overenskomster og aftaler.
  • Kommunikation, hvor vi hjælper medarbejdere og ledere i kommunen med kommunikation til borgere, kollegaer, virksomheder og andre interesserede.
  • Jura og Udbud, hvor vi understøtter alle afdelinger med juridisk rådgivning.
  • Økonomi, hvor vi er ansvarlige for økonomien i Kalundborg Kommune, er med til at sikre at budgetter overholdes, og at alle medarbejdere får løn hver måned.
  • Plan, Byg og Miljø, hvor vi arbejder med byggesager, lovgivning, byudvikling og bosætning.
  • Sekretariatet, hvor vi arbejder med understøttelse af ledelse, kommunalbestyrelse, udvalg og klagesager.

På det sociale område arbejder vi for at sikre en tværfaglig samt pædagogisk og sundhedsfagligt kompetent indsats for de af vores borgere, børn, unge og voksne i kommunen, der har særlige behov og har brug for støtte. Her skal vi sikre, at alle får det rette tilbud fra start, og at støtteydelser og tilbud bliver tilpasset efter den enkeltes behov, ønsker og livsvilkår.

Hvis du godt kunne tænke dig at blive klogere på dette vigtige område i din praktikuge, kan du få mulighed for at blive en del af:

  • Børn og Familie, hvor vi hjælper, understøtter og samarbejder med børn, unge og deres familier.
  • Jobcenteret, hvor vi hjælper unge og ledige med at komme i job eller uddannelse – vi er indgangen for jobsøgende og virksomheder ift. en bred vifte af serviceydelser.
  • Center 1 og 2, hvor vi yder pædagogisk og praktisk støtte til borgere med varige funktionsnedsættelser og forskellige former for problemstillinger, ligesom vi er ansvarlige for de tilbud, der findes for voksne mellem 18 og 65 år, der har en sindslidelse eller har særlige sociale problemer.
  • Børn, Læring og Uddannelse, hvor vi hjælper og understøtter alle kommunens daginstitutioner og folkeskoler. Vi driver også PPR og Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU).

I det nære sundhedsvæsen arbejder vi for, at alle har mulighed for at leve et sundt liv med fysisk, mental og social trivsel, og vi vil øge ligheden i sundhed. En af nøglerne hertil går gennem sundhedsfremme og forebyggelse. Vi har den enkelte borgers behov og ønsker som pejlemærke i vores arbejde med at skabe værdi og livskvalitet for den enkelte – det gælder både for borgere med ud uden handicap. 

Hvis du i din praktikuge gerne vil blive klogere på, hvordan vi konkret arbejder med sundhed i en kommune, kan du få mulighed for at blive en del af:

  • Forebyggelse og Genoptræning, hvor vi hjælper både med forebyggende tiltag som rygestop og vægtabsforløb samt genoptræningsmuligheder for de af vores borgere, der har brug for det, evt. efter et sygdomsforløb.
  • Visitation og Hjælpemiddel, hvor vi visiterer og hjælper borgere med at finde de rette hjælpemidler, som en borger kan få brug for – det kan være alt lige fra ældreboliger til personlige hjælpemidler.

På ældreområdet arbejder vi for at bidrage til og understøtte, at borgerne kan få et godt og værdigt ældreliv – dette med blik for, at der kan være forskel på, hvad der for den ældre opleves som et godt og værdigt ældreliv.

Vi håber du kunne have lyst til at finde ud hvilke spændende jobmuligheder der er inden for ældreområdet og i løbet af ugen, kan du få mulighed for at prøve kræfter med:

  • Plejehjem, hvor de ældre borgere bor i egen bolig på et plejehjem, og hvor vi støtter og hjælper dem til at få en god tilværelse.
  • Udekørende hjemmepleje, hvor vores medarbejdere kører ud til borgerne, der har brug for pleje og omsorg, og stadigvæk bor i deres egen bolig.
  • Sygeplejen, hvor vi yder hjælp inden for sygeplejeområdet til borgere, enten i deres eget hjem eller på vores sygeplejeklinikker.
  • Madservice, hvor vi sætter en ære i at lave god velsmagende mad – lavet fra bunden - til de af vores borgere, der har behov for at få maden lavet og bragt til deres hjem.
  • Tandplejen, hvor vi yder tandpleje til både børn, unge og ældre i vores klinikker og hjælper dem med at få og bevare den gode tandhygiejne.

I Kalundborg Kommune har vi 18 skoler, som inkluderer store folkeskoler, lidt mindre skoler samt vores to specialskoler. Vi er optaget af at kunne understøtte alle børn og unges trivsel, udvikling og læring. Vores mission er at skabe rammen om det gode børne- og ungeliv med optimale udviklingsbetingelser for den enkelte.

Hvis du godt kunne tænke dig at se, hvordan vi gør det – på en anden måde end det du oplever i klasseværelset - så skal du vælge at komme i praktik på vores skoler, for måske er jobbet som skolelærer faktisk noget for dig. I løbet af ugen kan du få mulighed for at besøge:

  • En stor folkeskole, hvor vi har elever fra 0. til 9. klasse, fordelt på hhv. Nyrupskolen, Gørlev skole, Rynkevangsskolen, Kr. Helsinge skole, Høng skole, Hvidebækskolen, Firhøjskolen, Svebølle skole samt Skolen på Herredsåsen.
  • En mindre folkeskole, hvor vi har elever fra 0. til 6 klasse, fordelt på hhv. Buerup skole, Årby skole, Løve-Ørslev skole, Rørby skole, Tømmerup skole og Sejerø skole.
  • Ungdomsskolen, er vores tilbud til unge fra 7. klasse, som består af i alt fem forskellige ungdomsklubber og tre cross-klubber, som er spredt geografisk i hele kommunen.
  • Børn, Læring og Uddannelse, hvor vi hjælper og understøtter alle kommunens daginstitutioner og folkeskoler. Vi driver også PPR og Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU).

I Kalundborg Kommune har vi dagplejer, vuggestuer, bør­nehaver og integrerede institutioner, dagtilbud under landsbyordning (hvor de ligger sammen med en skole) samt special­dagtilbud, ressourcedag­tilbud og Sprogskolen for Småbørn.

Dagtilbuddene hos os er mangfoldige, både i forhold til hvordan de ser ud og i den måde, de tilrettelægger deres pædagogiske arbejde og deres børnemiljøer på. Hvis du gerne vil prøve at være en del af det arbejde i din praktikuge, kan du komme til at prøve kræfter med:

  • En børnehave, hvor vi skaber de bedste betingelser for trivsel, læring, udvikling og dannelse for alle vores børn fra 0 – 6 år og deres familier.
  • En dagplejer og sundhedsplejersken, hvor vi passer de små børn fra 0 – 3 år i private hjem og via vores sundhedstjeneste tilbyder børn og deres familier hjælp, råd og vejledning, der kan være med til at give barnet de bedste betingelser for en sund opvækst. 
  • En SFO, hvor vi aktiverer og udvikler børnene før og efter skoletid, med det formål at skabe et attraktivt og sammenhængende skole- og fritidsliv for dem.
  • Børn, Læring og Uddannelse, hvor vi hjælper og understøtter alle kommunens daginstitutioner og folkeskoler. Vi driver også PPR og Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU).

Det tekniske område i Kalundborg Kommune har ansvaret for at vedligeholde og pleje alle vores veje og grønne områder, og da kommunen dækker et areal på 604 km2 er der mange opgaver at løse.

Området arbejder også med at optimere vores infrastruktur, sikre den rette by- og boligudvikling samt prioritere og planlægge alle de anlægsprojekter der startes op, og med den udvikling der er i Kalundborg Kommune lige nu, er det et meget spændende sted at komme i praktik – særligt hvis du er lidt teknisk interesseret, for du kan blive introduceret til:

  • Anlægsgartner, hvor vi arbejder med alle typer af fliser og sten ifm. vores kommunale anlæg. Vi er også ansvarlige for at arrangere vores haver og parker og passe vores grønne områder.
  • Maskinværksted, hvor vi vedligeholder og servicerer alle kommunens maskiner og biler på vores eget værksted.
  • Gartner, hvor vi passer og vedligeholder alle kommunens grønne områder, herunder at slå græs og klippe hække – selvfølgelig med fokus på biodiversitet og bæredygtighed.
  • Tilsyn/opsyn, hvor vi kører ud og tjekker at tingene er i orden og er i dialog med borgere og virksomheder, bl.a. via vores "Giv et praj"-app.

Kalundborg Kommune har stor fokus på IT-sikkerhed, og der er konstant brug for at have overblikket over vores sikkerhedsniveau kontra de sikkerhedstrusler vi møder, som hele tiden ændrer sig. En opgave der er afgørende for, at resten af organisationen kan fungere.

Udvikling og sikker drift er også afgørende inden for IT-området, derfor arbejder vi strategisk med RPA (Robotics Proces Automation), som kort fortalt er en softwareløsning, der kan automatisere arbejdsprocesser i IT-systemer.

Sociale medier og formidling af budskaber i den rette mængde og på de rette kanaler er også et vigtigt område, så det kan du også få mulighed for at snuse til, hvis du vælger at komme i praktik inden for IT og Kommunikation:

  • RPA (robotteknologi), hvor vi understøtter, udvikler og forbedrer arbejdsprocesser med udgangspunkt i RPA-løsninger.
  • Helpdesk, hvor vi understøtter alle medarbejderne i Kalundborg Kommune inden for alle vores IT-systemer og sikrer, at systemerne kører så optimalt som muligt.
  • Kommunikation, hvor vi hjælper medarbejdere og ledere i kommunen med kommunikation til borgere, kollegaer, virksomheder og andre interesserede.