Kommuneplan

Kalundborg Kommunes Kommuneplan 2021-2032 sætter de overordnede mål og rammer for by- og landudviklingen. Planen, som er digitalt tilgængelig, understøtter offentlig inddragelse gennem høringer og foroffentlighed. Få indsigt i strategien og bidrag med dine idéer til fremtidens udvikling i Kalundborg.

Kommuneplan 2021-2032

Kalundborg Kommunalbestyrelse har den 15. december 2021 vedtaget Kommuneplan 2021-2032.

Kommuneplanen er digital og kan læses her: 

Kommuneplan


For Kommunalbestyrelsens behandling af sagen henvises til Publication på følgende link https://dagsordener.kalundborg.dk/

Om kommuneplanlægning

Alle kommuner i landet skal efter planloven opretholde og vedligeholde sin kommuneplan. For en periode på 12 år fastlægger kommuneplanen de overordnede mål og retningslinjer for den enkelte kommunes udvikling, såvel i byerne som i det åbne land.

Kommuneplanen skal løbende revideres. I første del af valgperioden på 4 år skal Kommunalbestyrelsen fremlægge en politisk strategi for kommuneplanlægningen – planstrategien – og beslutte de nødvendige revisioner af kommuneplanen.

Kommuneplanen udgør herefter rammen for udarbejdelse af lokalplaner og behandlingen af sager herunder den konkrete administration af det åbne land - også efter anden lovgivning.

En kommuneplan består af en hovedstruktur med overordnede mål for udvikling og arealanvendelse i kommunen og en rammedel med rammer for lokalplanlægningen. Til planen hører en redegørelse for planens forudsætninger.

Offentlighed i planlægningen

Et grundelement i planloven er at offentligheden – enkeltpersoner, virksomheder, foreninger mv. – skal have mulighed for at få indflydelse på planlægningen og dermed den fremtidige arealanvendelse i byerne og det åbne land. Det indebærer, at befolkningen får information om kommunalbestyrelsens overvejelser på et tidspunkt og i en form, der åbner reel mulighed for at påvirke beslutningstagerne.

Planloven fastsætter nogle mindstekrav om bl.a. høringsfrister, om offentlig bekendtgørelse, og om hvem planforslag og planer skal sendes til.

Også når det gælder planstrategien er det udtrykkeligt fastsat i planloven (§ 23d) at Kommunalbestyrelsen skal forestå en oplysningsvirksomhed med henblik på at fremkalde en offentlig debat om planrevisionens målsætning og nærmere indhold.

Foroffentlighed og kommuneplantillæg

Efter endelig vedtagelse af planstrategien kan der opstå behov for yderligere ændringer af kommuneplanen, dvs. ændringer der ikke er besluttet i strategien. Behovet opstår i de fleste tilfælde, når en lokalplan forudsætter et kommuneplantillæg.

Hvis der er tale om mindre ændringer til til kommuneplanen, som ikke strider mod planens hovedstruktur,  kan der umiddelbart udarbejdes et forslag til tillæg til kommuneplanen. I øvrige tilfælde skal Kommunalbestyrelsen forinden indkalde ideer og forslag mv. Dette kaldes en foroffentlighed.

Foroffentlighed

Indkaldelsen af ideer og forslag skal indeholde en kort beskrivelse af hovedspørgsmålene i planen. Indkaldelsen sker ved annoncering i ugeaviserne. Kommunalbestyrelsen fastsætter en frist for afgivelse af ideer og forslag.

I forbindelse med foroffentligheden udarbejder kommunen normalt en folder, hvor du kan læse, hvad kommunalbestyrelsen foreslår ændret i kommuneplanen. Du kan rekvirere folderen hos Plan, Byg og Miljø, eller du kan finde den under kommunens aktuelle høringer.

Aktuelle høringer og nyheder

Når kommunen indkalder ideer og forslag til kommuneplanlægningen eller fremlægger forslag til kommuneplantillæg i offentlig høring vil det fremgå under kommunens aktuelle høringer.

Vedtagne kommuneplantillæg offentliggøres under kommunens aktuelle nyheder.

Vedtagne eller forslag til kommuneplantillæg kan ses på Kommuneplan 2021-2032.