Kalundborg Kommune har truffet afgørelse om:
Anlæg til forflydning og udlevering af op til 35.000 tons CO2 til fødevare- og industriformål. CO2’en er allerede separeret og renset i eksisterende anlæg på biogasanlægget.
Screeningsafgørelse for udskiftning af udtjent gasopgraderingsanlæg.
Yderligere oplysninger om afgørelsen kan fås hos Plan, Byg og Miljø på tlf. 59 53 44 00.
VVM screening
Projektet er omfattet af bilag 2 følgende punkter i Lovbekendtgørelse nr. 4 af 5/1 2023 om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).
· Pkt. 13a – Ændringer eller udvidelser af projekter i bilag 1 eller nærværende bilag, som allerede er godkendt, er udført eller er ved at blive udført, når de kan have væsentlige skadelige indvirkninger på miljøet.
Plan, Byg og Miljø har på baggrund af en VVM-screening vurderet, at projektet ikke forventes at kunne påvirke miljøet væsentligt og derfor ikke er omfattet kravet om miljøvurdering og tilladelse.
Klagevejledning
Afgørelsen kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet for så vidt angår retlige spørgsmål jf. § 49 stk. 1, i Lovbekendtgørelse nr. 4 af 5/1 2023, Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM), herefter miljøvurderingsloven.
Enhver med retlig interesse i sagens udfald samt landsdækkende foreninger og organisationer, der som hovedformål har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen og har vedtægter eller love, som dokumenterer deres formål, og som repræsenterer mindst 100 medlemmer kan påklage afgørelsen jf. § 50, stk. 1, i miljøvurderingsloven.
Hvis du ønsker at klage over denne afgørelse, kan du via digital selvbetjening skriftligt klage til Kalundborg Kommune, der videresender klagen til Miljø- og Fødevareklagenævnet.
Fritagelse for at anvende klageportalen kan kun ske, hvis der foreligger særlige forhold, der gør, at klager må forventes ikke at kunne anvende digital selvbetjening. Klager skal i givet fald anmode Miljø- og fødevareklagenævnet om denne fritagelse.
Klagen skal være indgivet senest fire uger efter offentliggørelsen af screeningsafgørelsen, jf. 51, stk. 1, i miljøvurderingsloven. Udløber klagefristen på en lørdag eller en helligdag, forlænges fristen til den følgende hverdag jf. § 51 stk. 2 i loven.
Denne afgørelse er offentligt meddelt den 27. maj 2025 og klagefristen udløber 4 uger herefter.
Det er en betingelse for Miljø- og Fødevareklagenævnets behandling af klagen, at klageren indbetaler et gebyr til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Privatpersoner skal betale et gebyr på 900 kr. Virksomheder og organisationer skal betale et beløb på 1.800 kr.
Ønskes afgørelsen prøvet ved domstolene, skal søgsmålet være anlagt inden seks måneder fra offentliggørelsen, jf. § 54, stk. 1 i miljøvurderingsloven.